Antena 3 CNN Economic Imobiliare Spaţiile de birouri se ieftinesc

Spaţiile de birouri se ieftinesc

Spaţiile de birouri se ieftinesc
Sursa foto: cladire birouri
21 Ian 2009   •   08:54

Un raport al companiei Artisreal România arată că proprietarii de spaţii pentru birouri nu mai ţin atât de tare de preţ. Astfel, dacă în trimestrul trei din 2008, chiria pentru birourile de clasa A depăşise 24 euro/mp/lună, ajungând la 292 de euro/mp/an, în ultima parte a anului, valoarea a scăzut la 22 de euro/mp/ lună.
Oricum, preţul este aşteptată să mai scadă ?dacă, până acum, proprietarii preferau să închirieze numai spaţii de mari dimensiuni unui număr cât mai mic de chiriaşi, acum aceştia vor permite şi fragmentări în suprafeţe de dimensiuni mai mici ale spaţiilor date spre închiriere?, se arată în studiu, citat de Evenimentul Zilei.
Tendinţa este urmare a crizei economice ce se resimte puternic pe piaţa imobiliară, mai ales prin oprirea oricăror tranzacţii sau investiţii.
Potrivit Atisreal, în ultimul trimestru, în Capitală nu s-a realizat nicio achiziţie în segmentul de office. În total, valoarea tranzacţiilor imobiliare din Bucureşti a fost de 715 milioane de euro în 2008, în scădere cu circa 5% faţă de anul precedent. În 2007, investitorii au achiziţionat proprietăţi imobiliare totalizând 749 de milioane de euro, în timp ce în ultimul trimestru valoarea tranzacţiilor a fost de 45 de milioane de euro.
Tranzacţiile imobiliare din România au scăzut în 2008 cu circa 40%, ajungând la un miliard de euro, relevă un studiu al companiei CB Richard Ellis. Criza a apărut în a doua parte a anului, când au fost înregistrate doar două preluări, totalizând 89 de milioane de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close