Antena 3 CNN Economic Imobiliare Un sfert dintre potenţialii cumpărători de apartamente aşteaptă preţuri mai mici

Un sfert dintre potenţialii cumpărători de apartamente aşteaptă preţuri mai mici

Un sfert dintre potenţialii cumpărători de apartamente aşteaptă preţuri mai mici
Sursa foto: proiect rezidential
02 Feb 2009   •   08:00

Căderile de preţuri de pe piaţa imobiliară, de circa 30% nu au convins potenţialii cumpărători să se îngrămădească la a achiziţiona o locuinţă. Tendinţa de scădere a numărului tranzacţiilor nu se datorează numai reticenţei de a se angaja la cheltuieli, ci şi restricţiilor impuse la creditare de către Banca Naţională a României.
Deşi normele din octombrie au mai suferit unele ajustări, piaţa stă pe loc. ?Zvonistica i-a determinat pe mulţi cumpărători să intre într-o stare de expectativă, în speranţa că preţurile proprietăţilor se vor duce mult mai jos. Restricţionarea creditării pentru o anumită categorie de public şi creşterea dobânzilor au fost principalele motive care au redus considerabil numărul potenţialilor cumpărători de locuinţe?, declarau reprezentanţi ai companiei Eurometropola, citaţi de Gândul.
Un sondaj realizat de site-ul imobiliar www.imopedia.ro timp de o săptămână arată că 26% dintre persoanele care au răspuns la întrebarea ŤCare este motivul pentru care nu îţi cumperi un apartament?ť au banii necesari achiziţiei unei locuinţe, dar mai aşteaptă ca preţurile să scadă. Cea mai mare pondere, de 45% dintre respondenţi, sunt persoane care nu îşi permit încă un credit, iar 18% consideră că oferta băncilor pentru creditare are costuri prea mari.
Experţii imobiliari avertizează însă că la unele locuinţe s-a ajuns deja la limita de jos a preţului, iar acesta nu va merge în jos decât acolo unde nu reflectă realitatea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close