Antena 3 CNN Economic Pensiile recalculate decembrie 2020. Şeful Casei de Pensii, anunţ de ultimă oră pentru pensionari

Pensiile recalculate decembrie 2020. Şeful Casei de Pensii, anunţ de ultimă oră pentru pensionari

Zeci de mii de români primesc pensia recalculată chiar în această lună. În ultimul an, Casa de Pensii a soluţionat peste 22.000 de cereri de recalculare pentru pensionarii care fie nu au depus toate actele, fie au mai lucrat după pensionare.

Pensiile recalculate decembrie 2020. Şeful Casei de Pensii, anunţ de ultimă oră pentru pensionari
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2020   •   15:10

Peste 40.000 de romani din diaspora au primit şi ei decizii de pensionare în acest an, unele dintre ele fiind mai vechi şi de cinci ani. 

Încă o veste bună este aceea că pensiile pentru luna sărbătorilor au început să fie plătite de miercuri, 2 decembrie. 

"Noi ducem o cursă de recuperare a acestor restanţe, am preluat un volum foarte mare de dosare care au ieșit din termenul legal de soluţionare de 45 zile, erau restanţe istorice foarte mari la pensiile naționale și internaționale, de 2-5 ani zile restanţe.

Pensiile recalculate, primite în decembrie

Am avut o cursă infernală şi continuăm, am ajuns aproape la zero, avem doar câteva dosare de o complexitate deosebită, până în 10 dosare la nivel naţional, am reușit să recuperăm aproape integral toate dosarele restante pe pensiile naționale", a anunţat şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, vineri, la Antena 3. 

Pensiile recalculate decembrie 2020: Câţi bani în plus primesc pensionarii

Întrebat cât ar putea să crească pensia după recalculare, şeful Casei de pensii spune că nu se poate vorbi de o medie, totul se bazează pe contribuţiile plătite, dar depinde de fiecare beneficiar în parte.

"Avem recalculări la care oamenii primesc şi de 200-300 de lei în plus, dar e vorba de nivelul de contribuţii pe care fiecare l-a adus la sistemul public de pensii", a explicat Daniel Baciu.

×
Subiecte în articol: Pensii recalculate decembrie 2020
Parteneri
Vârsta de pensionare se schimbă! Care sunt cele 3 scenarii
x close