Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Miere românescă amestecată cu miere din Ucraina şi China pentru a fi vândută la preţuri foarte mici

Miere românescă amestecată cu miere din Ucraina şi China pentru a fi vândută la preţuri foarte mici

Apicultorii români se plâng de faptul că procesatorii amestecă mierea naturală românescă cu cea din Ucraina şi China pentru a o vinde la preţuri foarte mici în magazine.

Miere românescă amestecată cu miere din Ucraina şi China pentru a fi vândută la preţuri foarte mici
de Alexandra Axinia    |    12 Apr 2023   •   11:04

Prețurile mici din magazine îi bagă în faliment pe producătorii de miere. Apicultorii acuză faptul că mierea românească este amestecată cu cea din import adusă din Ucraina și China, pentru a-i scădea prețul. Mulți dintre producători au rămas cu mierea de anul trecut. 

Apicultorii se plâng că au ajuns să vândă mierea vrac la procesatori și cel mai tare îi îngrijorează faptul că aceștia o combină cu mierea din China sau Ucraina și apoi o vând la prețuri foarte mici în lanțurile de magazine. 

Apicultorii susțin că mierea din Harghita este net superioară celei de import. Acest fapt se datoarează lipsei de fabrici și uzine din zonă, ceea ce reduce poluarea.

Singura gură de oxigen pentru producătorii de miere o reprezintă vânzarea producției la târgurile de profil. Agricultorii cer guvernanților măsuri urgente. În caz contrar, apicultorii spun că vor fi nevoiți să renunțe la ceea ce au făcut toată viața pentru că nu vor mai avea din ce trăi.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close