Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Prima zi de caniculă pe litoral, în cel mai aglomerat weekend

Prima zi de caniculă pe litoral, în cel mai aglomerat weekend

Valul de căldură a cuprins și Dobrogea, în cel mai aglomerat weekend de până acum, din acest sezon.

Prima zi de caniculă pe litoral, în cel mai aglomerat weekend
Sursa foto: Hepta | MMA / Vlad Stan
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2023   •   16:56

Pe litoral, canicula se tratează cu multe răcoritoare, înghețate și câte o baie în mare. Rece, înspumată, blondă sau brună, berea este tentația numărul unu a zilelor caniculare.

Potrivit statisticilor, berea este băutura preferată a românilor atunci când mercurul termometrelor sare de 30 de grade Celsius. 

Meteorologii spun că valul de caldură va mai rămâne deasupra Dobrogei câteva zile, perfect pentru vacanța de vară petrecută la mare.

Citeşte şi: Cod portocaliu de ploi și vijelii în România! 11 județe sunt vizate de avertizarea meteo | Zonele afectate de caniculă

Disconfortul termic va fi ridicat astăzi (23 iunie) în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud și est, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.  

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea continentală.  

×
Subiecte în articol: căldură canicula litoral dobrogea
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close