Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Mărturia unui jurnalist român din Israel, cu copilul plecat la război: "Avem o legătură strânsă, dar grija rămâne, ca orice părinte"

Mărturia unui jurnalist român din Israel, cu copilul plecat la război: "Avem o legătură strânsă, dar grija rămâne, ca orice părinte"

Dragoș Nerelsa este un jurnalist român stabilit în Israel, iar fiul său în vârstă de 19 ani a fost înrolat în armata israeliană, unde serviciul militar este obligatoriu pentru tinerii de ambele sexe.

de Ştefan Petrică    |    12 Oct 2023   •   18:12

Dragoș Nerelsa a vorbit, în exlusivitate la Antena 3 CNN, despre grija pe care o simte ca părinte atunci când își vede copilul plecând pe front, deoarece pericolul este semnificativ. Cu toate acestea, el menționează că păstrează o legătură strânsă cu fiul său și că vorbesc zilnic și își trimit mesaje.

"În Israel, tinerii, atât băieți cât și fete fac armata obligatorie. Și băiatul meu este printre ei.

Știu unde se află. Chiar acum o oră am vorbit. Este foarte bine, vorbim zilnic, ne transmite și mesaje. Avem o legătură strânsă, dar grija rămâne, ca orice părinte.

Nu este doar băiatul meu, toți colegii lui sunt acolo. Este o grijă pentru toți cei care au plecat la război. Război nu este un cuvânt simplu. Uitați-vă după atâtea zile, ce putere de foc au teroriștii Hamas.

Citește și: Mărturia în lacrimi a unei românce stabilite în Israel: "Nu am mai văzut așa ceva. Este dincolo de imaginația oricărui regizor de film" 

Puterea lor de foc și de atac este foarte mare și din această cauză este absolut necesară o intrare terestră pentru a elimina această rețea de tuneluri bine organizată, aceste buncăre prin care Hamasul trage către noi", a spus jurnalistul.

Întrebat dacă fiul său a făcut instruirea minimă pentru a fi înrolat în război, jurnalistul a spus:

"Nu se trimit soldați nepregătiți. Sunt și rezerviști care au foarte multă experiență.

La ora actuală noi cu toții suntem o armată. Fiecare ajută cu ce poate și prin ceea ce este pregătit. În afară de soldați, unii de front, unii în centrele de comandă, alții aviatori, marină, etc.

Dar și populația ajută cum poate. De la donări de sânge, de la primirea refugiaților. Sunt localități întregi are au fost evacuate", a spus jurnalistul român la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close