Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Alice Ene în Ţara Drifturilor. La 14 ani este cel mai tânăr pilot femeie ajunsă campioana Europei

Alice Ene în Ţara Drifturilor. La 14 ani este cel mai tânăr pilot femeie ajunsă campioana Europei

La 14 ani, Alice Ene, o adolescentă din Bucureşti, a atras privirile specialiştilor din întreaga lume. Este cel mai tânăr pilot femeie care concurează în curse oficiale de drifturi. Este chiar campioană Europeană la drifturi, după ce a câştigat o competiţie din Grecia.

Alice Ene în Ţara Drifturilor. La 14 ani este cel mai tânăr pilot femeie ajunsă campioana Europei
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    01 Dec 2021   •   19:35

Printre adversarii care s-au clasat sub ea pe podium sunt piloți cu ani de experienţă în motorsport. Talentul însă nu ţine cont de vârstă, iar Alice este cel mai bun exemplu.

Alice Ene este în acest moment cel mai tânăr pilot femeie de drift din lume care participă în competiții oficiale. Şi nu doar că participă, dar la Campionatul European care a avut loc în Grecia, în luna octombrie, a câștigat marele premiu. 

Alice a câștigat şi finala campionatului Cehiei de drift, după o cursă cu un final electrizant.

„Asta este pasiunea mea şi asta vreau sa fac în viaţa mea şi la volan este un sentiment de neexplicat, nu pot sa explic în cuvinte ce simt la volan, trebuie să mă concentrez, sa iau corect zonele, dar sa și trăiesc momentul în mașina", spune Alice Ene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Alice Ene în Ţara drifturilor. La 14 ani este cel mai tânăr pilot femeie ajunsă campioana Europei

Viaţa de pilot implică, însă, şi riscuri. În acest an, Alice a avut patru accidente pe diverse circuite.
Alice are în spate o echipă de profesioniști – familia. Tatăl ei este Sorin Ene, campion naţional de drift. Iar mama, Cosmina, şi sora mai mică, Sara, se ocupă ca maşina să fie pregătită de cursă în orice moment.

„Când are etapă, doua zile nu beau nu mănânc nimic, pentru că nu pot, ma consum mult, aștept cu nerăbdare etapele. Este greu, dar rezultatul final depășește orice imaginație și atunci nu mai simți nimic", spune Cosmina Ene, mama lui Alice

Alice este în faţa unui drum care se anunță plin de aventură. Începutul este unul promițător, însă pentru marea performanța e nevoie şi de bani, nu doar de talent. Speră însă ca rezultatele bune să-i aducă şi sponsori.

„Eu concurez cot la cot cu băieți, bărbați mai mari decât mine, 30 și ceva, 40 de ani. Dar nu ma împiedica, iar în Cehia nu m-a împiedicat acest lucru și am ieșit pe locul 1 la Clasa Pro 2", mai spune Alice Ene.

×
Subiecte în articol: Alice Ene pilot de drifturi
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close