Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Scandalul caselor de marcat continuă. Cum se descurcă românii cu sistemul fără casier

Scandalul caselor de marcat continuă. Cum se descurcă românii cu sistemul fără casier

Casele de marcat de tip Selfpay, unde cumpărătorii îşi scanează singuri cumpărăturile şi plătesc, au stârnit în aceste zile un scandal imens.

Scandalul caselor de marcat continuă. Cum se descurcă românii cu sistemul fără casier
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2023   •   20:37

Clienţii s-au împărţit rapid în două tabere: în timp ce unii cred că astfel îşi vor face cumpărăturile mai repede, alţii susţin că nu se descurcă şi vor ca angajaţii să îşi păstreze locurile la casele de marcat.

Reprezentanţii magazinului promit că nu vor da casierii afară, ci le vor găsi alte joburi în firmă.

În scandalul momentului intervine și politicul. Partidul Social Democrat pregătește o propunere legislativă, o lege care să vină în sprijinul celor care lucrează în magazine dar şi al clienţilor, dacă măsura va fi extinsă şi noi vom fi cei care ne vom scana singuri produsele la casele de tip self-pay.

Citiţi şi: PSD intervine în scandalul caselor de marcat: Reduceri pentru cei care îşi scanează singuri produsele

Printre propunerile luate în calcul de social-democraţi se numără o taxă pe self device pentru aparatele de plătit din magazine, aferentă unui salariu minim, o reducere pentru clienţii care folosesc aceste sisteme de self-checkout şi obligativitatea ca la un număr de case fără casier fizic să existe un număr fix de asistenţi umani.

Situaţia nu este singulară. La Sfântu Gheorghe, un alt mare lanţ de magazine a inaugurat un hipermarket în care nu există casieri. 

Toate casele sunt Self Check, iar angajaţii îndrumă clienții în utilizarea lor.
 

×
Subiecte în articol: case de marcat casieri
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close