Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Kathleen Ann Kavalec: "Valorile comune sunt motivul pentru care rămânem uniți împotriva atacului groaznic al Rusiei în Ucraina"

Kathleen Ann Kavalec: "Valorile comune sunt motivul pentru care rămânem uniți împotriva atacului groaznic al Rusiei în Ucraina"

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, a subliniat, la recepția oferită cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, contribuția țării noastre la efortul internațional de ajutorare a Ucrainei, în urma războiului teritorial declanșat de Rusia pe 24 ianuarie 2022.

Kathleen Ann Kavalec: "Valorile comune sunt motivul pentru care rămânem uniți împotriva atacului groaznic al Rusiei în Ucraina"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2023   •   20:04

La recepție au participat principalii actori politici de la București, între care președintele Klaus Iohannis și premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

"Sunt încântată să mă aflu din nou în București, după 15 ani, pentru a participa la o nouă sărbătoare a Zilei Independenței, alături de prietenii noștri români care ne împărtășesc dragostea pentru libertate, respectul pentru demnitate umană și diversitate, dar și angajamentul nostru pentru pace, și securitate. Valorile democratice se află în inima parteneriatului nostru strategic, puternic și durabil.

România și Statele Unite ale Americii își doresc să construiască societăți democratice, mai inclusive și mai prospere, în care popoarele noastre și copiii noștri, și copiii lor, să poată înflori și să aibă succes. Aceste valori comune sunt motivul pentru care noi rămânem uniți împotriva atacului neprovocat și groaznic al Rusiei asupra Ucrainei.

Citește și: Kathleen Ann Kavalec: "Am crescut prezența trupelor americane din România"

Împreună cu aliații din NATO oferim sprijin poporul ucrainean în aceste vremuri grele. Românii au primit cu brațele deschise, cu ceai și cozonac, milioane de refugiați ucraineni.

Guvernul României oferă Ucrainei un ajutor neprețuit. Generozitatea dumneavoastră este emoționantă și nu va fi uitată.

Determinarea României de a fi alături de Ucraina și a partenerilor din NATO în apărarea democrației, a păcii internaționale și a securității este un model pentru noi toți. Agresiunea Rusiei demonstrează limpede de ce parteneriatul nostru strategic, tot mai puternic de 15 ani, este atât de important pentru apărarea și rezistența noastră", a spus Kathleen Ann Kavalec.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close