Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei. Sondajul care arată cu cine ar vota bucureștenii la alegerile locale

Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei. Sondajul care arată cu cine ar vota bucureștenii la alegerile locale

Bătălie strânsă pentru Primăria Capitalei: Sondajul CURS arată alegerea bucureștenilor la alegerile locale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   21:44

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale în București, 36% dintre locuitori ar vota pentru actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, în timp ce 33% ar opta pentru Gabriela Firea, candidata PSD, potrivit sondajul CURS.

Sebastian Burduja (PNL) ar fi ales de doar 8% dintre alegători și la fel și Mihai Enache (AUR) (tot de 8%).

Pe de altă parte, Diana Șoșoacă (SOS) ar fi votată de 5% dintre români, în timp ce Cristian Popescu Piedone (PUSL, spontan) de 10%.

Bucureștenii au fost mai întâi întrebați care este în opinia lor cea mai importantă problemă a Capitalei: 34% au indicat că aceasta este traficul, 23% termoficarea, 18% sănătatea/spitalele, 6% poluarea, 5% curățenia, 5% parcurile spațiile verzi, iar în procente mai mici clădirile cu risc seismic (4%) și transportul public (3%).

Un procent din respondenți au bifat alte probleme, acesta fiind și rata celor care au indicat non-răspunsuri, potrivit sondajului pe luna februarie al CURS (neasumat politic în ceea ce privește solicitarea unei cercetări).

În ceea ce privește preferințele pentru Consiliul General, sondajul indică faptul că 34% dintre respondenți ar vota pentru Partidul Social Democrat, în timp ce Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) ar obține 23% din voturi.

Partidul Național Liberal ar fi opțiunea a 16% dintre respondenți, iar Alianța pentru Unirea Românilor ar atrage 13% din voturi.

De asemenea, sondajul arată că 6% dintre locuitorii Bucureștiului ar vota cu SOS România (Partidul Dianei Șoșoacă), în timp ce 5% ar alege Partidul Umanist Social Liberal (PUSL).

Jumătate dintre respondenți s-au declarat indeciși sau au afirmat că nu vor să voteze.

Studiul realizat de CURS a inclus 1067 de respondenți cu vârsta peste 18 ani din București, intervievându-i în perioada 9 - 23 februarie 2024.

Marja de eroare a sondajului a fost de plus/minus 3%, la un nivel de încredere de 95%, iar datele au fost colectate prin interviuri față în față, la domiciliul respondenților.

×
Subiecte în articol: candiati primaria capitalei alegeri
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close