Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Țara în care bogații planetei își mută averile. Rușii își aduc mașinile scumpe cu avionul

Țara în care bogații planetei își mută averile. Rușii își aduc mașinile scumpe cu avionul

Timp de decenii, mulți dintre cei mai bogați oameni ai lumii au ales să-și protejeze bunurile în locații de peste mări.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   22:12

Un nou centru de bogăție s-a mutat în deșert, el devenind foarte popular printre miliardarii lumii: ruși, americani sau indieni. Este vorba despre Abu Dhabi.

Zeci de persoane cu averi uriașe au înființat entități denumite "Special Purpose Vehicle", companii distincte lipsite de risc în centrul financiar internațional din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Peste 5.000 de SPV-uri există acum pe piața globală din Abu Dhabi, comparativ cu doar 46.000 în 2016, potrivit datelor unei firme de consultanță în domeniul averilor.

Nu se știe public de unde și-au mutat bunurile miliardarii, de ce au făcut acest lucru sau ce conține fiecare.

Citește și: BNR, avertisment cu privire la piața imobiliară din România. Preţul real al locuinţelor

Cu toate acestea, fluxul de bogăție reflectă schimbări globale ample în modul în care bogații lumii își protejează banii.

Fluxurile financiare către Emiratele Arabe Unite marchează un nou rol pentru economia sa de 509 miliarde de dolari.

Câștigurile din Abu Dhabi vin într-un moment în care undele jurisdicții cu impozite reduse, cum ar fi Insulele Virgine Britanice și Insulele Cayman s-au confruntat cu o mare atenție din partea oficialilor din alte părți ale lumii și au înregistrat o scădere a noilor înregistrări corporative.

Centrul de afaceri din Orientul Mijlociu este atractiv datorită garanțiilor sale de a proteja activele din jurisdicții străine și a capacității de a beneficia de rețeaua de tratate a dublei taxe din Emiratele Arabe Unite.

Miliardarul american Ray Dalio a făcut furori la începutul acestui an când și-a înființat o companie în cadrul Abu Dhabi Global Market, o sucursală a biroului său de familie în Emirate.

Changpeng Zhao, fostul CEO al companiei de active digitale Binance, și-a cumpărat prima casă în Dubai în 2021, invocând politicile sale pro-cripto.

În noiembrie Binance și Zhao au pledat vinovați de încălcarea sancțiunilor împotriva spălării banilor și a sancțiunilor americane în baza unui acord cu SUA.

Înregistrările Abu Dhabi Market arată că miliardarul a înființat mai multe SPV-uri în Abu Dhabi în acest an.

Cel de-al patrulea cel mai bogat rus din indicele Bloomberg are și el înființate 3 SPV-uri.

×
Subiecte în articol: Abu Dhabi bogăţii
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close