Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Test eşuat al Rusiei cu racheta Satan II, în timpul vizitei lui Joe Biden la Kiev

Test eşuat al Rusiei cu racheta Satan II, în timpul vizitei lui Joe Biden la Kiev

Rusia a efectuat un test al unei rachete balistice intercontinentale, care pare să fie eșuat, în jurul orei în care președintele Joe Biden se afla în Ucraina, spun oficialii americani, potrivit CNN. Iată cum arată războiul la zi.

Test eşuat al Rusiei cu racheta Satan II, în timpul vizitei lui Joe Biden la Kiev
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN | Hepta
de Claudia Popovici    |    22 Feb 2023   •   21:04

Rusia a notificat Statele Unite în avans cu privire la lansare, a declarat unul dintre oficiali. Un alt oficial a afirmat că testul nu a reprezentat un risc pentru Statele Unite și că SUA nu a considerat testul ca fiind o anomalie sau escaladare.

Testul rachetei grele Sarmat, supranumită Satan doi în Occident și capabilă să transporte mai multe focoase nucleare, pare să fie eșuat, au declarat oficialii.

Aceasta a mai fost testată cu succes și dacă ar fi funcționat, oficialii americani cred că președintele rus Vladimir Putin ar fi subliniat testul în discursul său de marți privind starea națiunii.

În schimb, Putin nu a făcut nicio mențiune despre lansare. În discursul care a durat 1h și 45min.

Hakerii le-au dat rușilor alarme false de raid aerian

Mai multe alerte false privind presupuse atacuri aeriene au întrerupt dimineață emisia mai multor posturi de radio rusești, autoritățile anunțând ulterior că aceasta a fost opera unor hackeri.

Mesajul le cerea, de asemenea, ascultătorilor să se ascundă imediat în adăposturi antiaeriene. Cu toate acestea, un centru comercial regiunea Belgorod, aflată la granița cu Ucraina, a fost lovit astăzi, susține guvernatorul regiunii rusești  potrivit The Guardian. 

O persoană ar fi fost grav rănită. De asemenea, un depozit de muniție al trupelor rusești a fost lovit tot astăzi în zona portului Mariupol, oraș ocupat de ruși, susțin reprezentanții consiliului local.

Citeşte şi: Corespondență specială Antena 3 CNN din Harkov, oraşul bombardat azi de ruşi

În schimb, în Ucraina, doi civili au fost răniți în această dimineață, după ce forțele rusești au atacat Harkovul. Cel puțin patru explozii s-au auzit în oraș, iar oamenii s-au adăpostit la metrou.

Fostul președinte rus Dimitri Medvedev a respins apelurile președintelui american Joe Biden ca Moscova să-și retragă trupele din Ucraina și a atras atenția că fără o victorie în Ucraina, Rusia va înceta să existe, se va dezintegra.

"Dacă SUA nu vor mai livra arme regimului de la Kiev, atunci războiul se va termina. Dacă Rusia va încheia operațiunea militară specială fără o victorie, atunci Rusia va înceta să existe, se va dezintegra", a scris pe canalul de știri Telegram șeful adjunct al Consiliului Național de Securitate al Rusiei.

Piloţii ucraineni, antrenamente complexe cu aeronavele americane F16

Piloții ucraineni ar avea nevoie de cel puțin șase luni de zile pentru a se familiariza cu manevrare a unui aparat american F16, acesta fiind însă doar un mic aspect al unui proces extrem de complex prin care ei trebuie să învețe nu doar să opereze, ci și să lupte cu acest tip de aeronavă de vânătoare, afirmă experții.

Pe fondul presiunilor din ce în ce mai mari de a furniza guvernului de la Kiev avioane de luptă, Statele Unite și Ucraina sunt încă angajate în discuții privind livrarea de aparate de vânătoare, un moment care ar putea să schimbe radical fața războiului din Europa de Est.

Marea Britanie și Franța se numără și ele printre țările care au anunțat că sunt dispuse atât să livreze aparate performante, cât și să antreneze piloți ucraineni.

Citeşte şi: Culisele vizitei premierului italian, Giorgia Meloni, la Kiev | Ce echipamente a livrat Ucrainei

×
Subiecte în articol: Satan 2 Rusia Joe Biden Kiev
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close