Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Trei motive pentru care românii pot investi bani în acţiuni la Hidroelectrica. Bogdan Badea: "Pandemia ne-a dat înapoi, dar focusul a fost pe creştere"

Trei motive pentru care românii pot investi bani în acţiuni la Hidroelectrica. Bogdan Badea: "Pandemia ne-a dat înapoi, dar focusul a fost pe creştere"

Listarea Hidroelectrica este un plan nu tocmai nou al companiei, a fost blocat de pandemie, iar acum este realizabil şi românii pot investi în acţiuni.

Trei motive pentru care românii pot investi bani în acţiuni la Hidroelectrica. Bogdan Badea: "Pandemia ne-a dat înapoi, dar focusul a fost pe creştere"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Iun 2023   •   11:01

"Listarea Hidroelectrica este un proiect pe care ni l-am propus de foarte multă vreme, ne-am pregătit de foarte mulţi ani pentru acest proces cu suişuri şi coborâşuri.

La un moment dat, când lucrurile erau aşezate pentru listare, a vent pandemia şi a trebuit să punem totul pe hold, aşteptând ca pieţele să se stabilizeze şi să putem relua acest obiectiv.

În tot acest timp, focusul a fost pe consolidare, pe creştere.

În 2017, când am preluat conducerea acestei companii, ea era evaluată de acţionarul minoritar Fondul Proprietatea la 17 miliarde, iar azi compania este evaluată la peste 50 de miliarde. Şi vom vedea unde se va situa în urma procesului de listare.

Citeşte şiAcţiuni Hidroelectrica. Care este preţul uneia dintre cele mai mari companii energetice din Europa de Sud-Est

Focusul a fost pe creşterea organică a companiei şi obţinerea unei performanţe financiare din ce în ce mai bune. Suntem o companie 100% verde şi vom continua să furnizăm energie verde.

Azi suntem principalul furnizor de energie în casele românilor, iar azi românii pot să fie parte integrantă din această companie, să fie acţionari la Hidroelectrica", a spus Bogdan Badea, președintele Directoratului SPEEH Hidroelectrica SA, joi, la conferinţa Income Magazine Corporate "Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare și relevanță", organizată de Antena 3 CNN.

Întrebat de ce ar trebui să aibă încredere românii şi să-şi investească banii în acţiuni la Hidroelectrica, Bogdan Badea a vorbit de predictibilitatea companiei statului, dar şi de potenţialul de creştere al acesteia.

"Primele trei motive pentru care cineva ar fi interesat să cumpere acum acţiuni Hidroelectrica:

1. predictibilitatea, pentru că am avut predictibilitate de creştere a companiei

2. sustenabilitatea - standardele devin ce în ce mai importante pentru fiecare dintre noi, impactul asupra mediului.

3. aşa cum arată mediul investiţional din România, Hidroelectrica are un potenţial de creştere şi de dezvoltare extrem de mare pe care vrem să-l fructificăm.

Toate acestea fac din Hidroelectrica o companie care e la început de drum cu listarea, e şi pentru noi ceva nou, pentru că acest lucru presupune pentru noi statul de companie listată, standarde mai înalte", a explicat Bogdan Badea, președintele Directoratului SPEEH Hidroelectrica SA, la conferinţa Income Magazine Corporate.

Prospect listare Hidroelectrica

Document – oferta Hidroelectrica

Conferința este organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, împreună cu săptămânalul economic "Income Magazine" și continuă seria de evenimente naționale "Conferințele Income Magazine Corporate", platformă media marca Antena 3 S.A.

Cât costă o acţiune la Hidroelectrica, companie listată la BVB

Oferta se va desfășura pe perioada a opt zile lucrătoare, în intervalul 23 iunie-4 iulie 2023 și este destinată atât segmentului de retail, cât și investitorilor instituționali.

Acțiunile sunt oferite la Intervalul Prețului de Ofertă de 94 lei - 112 lei per acțiune.

După desfășurarea ofertei publice de vânzare, societatea emitentă va finaliza demersurile începute și se va adresa Bursei de Valori București pentru obținerea aprobării finale în vederea admiterii la tranzacționare a acțiunilor emise.

Prin listarea Hidroelectrica, Bursa de la București își întărește rolul la nivel regional, având totodată o importanță semnificativă atât pentru piața de capital cât și pentru investitorii din România.

Intrarea la tranzacționare a acțiunilor Hidroelectrica vine și în contextul adoptării Strategiei pieței de capital, care sprijină și încurajează creșterea lichidității și atractivității pieței de capital românești.

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close