Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Care este, de fapt, doza zilnică recomandată de Vitamina C

Care este, de fapt, doza zilnică recomandată de Vitamina C

Știm cu toții cât de importantă este vitamina C pentru imunitate și nu numai.

Care este, de fapt, doza zilnică recomandată de Vitamina C
Sursa foto: Akaradech Pramoonsin / Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    30 Dec 2023   •   22:00

Însă părerile cu privire la doza zilnică recomandată sunt împărțite. Ceea ce se știe prea puțin este faptul că organismul trimite un semnal în momentul în care această doză a fost depășită. 

”Este foarte important să consumăm vitamina C. Vitamina C menține un nivel antioxidant ridicat, pentru că ceea ce nu conștientizăm noi, aveam nevoie de puțină vitamina C în anii '50 sau în anii 1800, dar astăzi stresul radical este foarte mare, din aer, din apă, din tot ce mâncăm și vitamina C ajută la păstrarea unui nivel optim”, a explicat Adrian Vornicu în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Potrivit acestuia, ”vitamina C, dacă apare scaun moale, înseamnă că ai depășit puțin nivelul de vitamina C”.

”Medicii din Japonia, în perioada COVID-ului, recomandau 1 g de vitamina C din oră în oră, timp de șase ore. La Fukushima, sunt 7-8 studii pe tema aceasta, persoanele care lucrau în mediul radioactiv primeau 20 g de vitamina C injectabil și nu erau afectate de radiații. 

Forma perfuzabilă este mai performantă, este una lipozomală, dar putem să vorbim și de vitamina C pudră, obișnuită”, a mai spus Adrian Vornicu în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Doza zilnica recomandată  

”Doza zilnica recomandată oficial de vitamina C este de 60 de mg. Întrucât nu-mi permit sa fac recomandări care depășesc cadrul legal, am să descriu cantitatea pe care o folosesc personal în cadru familial și motivul pentru care folosesc aceste cantități. Sunt cu totul de acord că vitaminele și oligoelementele esențiale trebuie să fie obținute prin alimentație.

Vitamina C este doar excepția care confirmă regula, întrucât intervine pe fondul unei excepții: omul face parte din acel 1% dintre speciile animale care nu-și mai pot sintetiza propriul Hormon Anti Stres.  

Într-o situație asemănătoare: în tratamentul persoanelor cele mai stresate din punct de vedere mental – schizofrenicii – s-au injectat 90g Vitamina C cu zero rejet în urină. În cazul persoanelor cu adicție de droguri, s-au obținut aceleași rezultate. 

S-au obținut rezultate extraordinare în boala oaselor de sticlă la nou născuți, unde Dr. Archie Kalokerinos a salvat sute de copii de la boala oaselor de sticla cu 2g de vitamina C pe zi”, scrie Adrian Vornicu pe blogul personal

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close