Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Ce se întâmplă în organism după trei minute de respirație profundă: ”Este o metodă creată de Institutul Inimii! Este dovedit acest lucru!”

Ce se întâmplă în organism după trei minute de respirație profundă: ”Este o metodă creată de Institutul Inimii! Este dovedit acest lucru!”

Deși sună a ceva spiritual, a meditație, respirația profundă nu se referă doar la asta. Respirația profundă poate face minuni pentru fiecare dintre noi în cazul în care este susținută pentru mai mult de trei minute.

Ce se întâmplă în organism după trei minute de respirație profundă: ”Este o metodă creată de Institutul Inimii! Este dovedit acest lucru!”
Sursa foto: mi-viri / Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    21 Noi 2023   •   06:00

Invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, ”omul care aduce pacea”, așa cum este cunoscut Sabin Mureșan, susține că organismul este recalibrat pe un nou nivel în momentul în care respirăm profund pentru mai mult de trei minute. Recalibrare care ține cel puțin câteva ore. 

”Prin respirație rară, profundă, constantă, susținută minimum trei minute, ținând timp de trei minute această respirație, recalibrăm corpul pe un nou nivel. Este important, și asta arată și dispozitivele. Vorbim de metoda creată de Institutul HeartMath, din Statele Unite, Institutul Matematicii Inimii, în ultimii 30 de ani, care măsoară acest lucru. Sunt dispozitive mobile și fixe, pentru laptop sau pentru telefonul mobil, care măsoară pulsul și nivelul de coerență al inimii.

De ce trei minute?

Pentru că sub un minut, corpul, și aparatul arată foarte clar lucrul acesta, corpul nu calibrează noua stare. Este ca și cum conduci, ești la volan, accelerezi 50 de secunde și pui frână. Accelerezi și pui frână din nou. Mașina nu rulează, nu intră în croazieră. Trei minute setează această croazieră, 5 minute, 10 minute dimineața, atenția în spațiul inimii, această respirație rară, profundă, și setează câteva ore de nivel bun, ridicat, de coerență al inimii.

Ce înseamnă asta?

În aceste ore care urmează acestor minute, corpul creează hormoni de creștere, de vitalitate și de regenerare, care sunt procese naturale. Și atunci corpul, în loc să îmbătrânească, să se sleiască, să se epuizeze de energie, se revigorează, se regenerează, fiind presetat de noi. Pornind de la minimum trei minute”, a explicat Sabin Mureșan la Antena 3 CNN. 

Citește și: Cea mai bună tehnică de a scăpa de stres fără medicamente și fără psiholog | Este la îndemâna oricui

Respirația profundă nu este doar o tehnică de meditație

”Respirația este un element central și chiar spun oamenilor mereu că aceasta nu este o tehnică de meditație și cel mai bine este să ții ochii deschiși. Pentru că, referindu-ne la situații de stres, când sunt într-o situație de stres, pot fi la volan, sau într-o intervenție, sau lucrez la un ghișeu unde vin oamenii nemulțumiți, supărați, am nevoie să fiu prezent în timp real.

Și dacă eu practic acest exercițiu simplu, atunci îmi antrenez corpul, inima în special, creierul, să îmi păstrez cumpătul, să îmi păstrez o focalizare relaxată. Adică să fiu alert, dar nu alert din frică sau fugă, așa cum vedem mereu. Adică intru în stres, automat sângele se duce în partea din spate a creierului, intră în panică, în stres, în fugă sau în îngheț.

Și tocmai asta facem respirând, sunt în stres, conștientizez, continui să respir, duc atenția cât mai mult în spațiul inimii, dacă vreau pun și mâna, copiii sunt foarte buni și în mod natural fac asta, iar adulții pot să reînvețe să facă acest lucru, respir rar și profund în timp ce continui să conversez și să dau răspunsuri coerente, potrivite.

Îmi păstrez calmul și găsesc cele mai bune soluții atunci”, a mai explicat ”omul care aduce pacea” în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Iusti Fudulu iThink Sabin Mureșan
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close