Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dosarul fraților Tate | DIICOT a început perchezițiile informatice. Andrew și Tristan urmează să fie duși la audieri

Dosarul fraților Tate | DIICOT a început perchezițiile informatice. Andrew și Tristan urmează să fie duși la audieri

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au început perchezițiile informatice în dosarul fraților Tate.

Dosarul fraților Tate | DIICOT a început perchezițiile informatice. Andrew și Tristan urmează să fie duși la audieri
Sursa foto: diicot.ro/Pixabay/Antena 3 CNN
de Alexandra Cojoianu    |    Sergiu Cora    |    16 Ian 2023   •   19:36

Cei doi frați milioanari umează să fie scoși din arest și duși la audieri, unde le vor fi analizate de autorități telefoanele mobile și restul dispozitivelor electronice pe care anchetatorii le-au ridicat în timpul descinderilor.

În urmă cu doar două zile, 5 mașini și 14 ceasuri de lux în valoare totală de aproximativ 18 milioane de lei au fost preluate în administrare de ANABI după sechestrul pus de DIICOT pe numele fraților Tate.

”Pe parcursul săptămânii curente, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din dispoziția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 29 de bunuri mobile (autovehicule şi ceasuri de lux), precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA.

Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 Euro)”, a transmis sâmbătă ANABI printr-un comunicat de presă.

Totodată, ANABI susține că ”pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviințarea instanței, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitaţii publice online”.

”Agenția a fost sesizată, în temeiul prevederilor art. 27 şi 28 din Legea nr. 318/2015. Potrivit atribuţiilor menţionate, ANABI gestionează toate sumele de bani indisponibilizate în proceduri penale şi administrează bunuri mobile cu valori de peste 15.000 Euro.

De asemenea, pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviințarea instanței, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitaţii publice online”, mai precizează Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Frații Tate au fost arestați pe 29 decembrie 2022.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close