Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Facebook și-a schimbat numele în Meta și se pregătește de Metaverse

Facebook și-a schimbat numele în Meta și se pregătește de Metaverse

Facebook şi-a schimbat numele în Meta. Rebrandingul are rolul de a arăta orientarea platformei sociale către un mediu virtual care va putea fi accesat cu ajutorul device-urilor de către utilizatori. Noua denumire va deveni oficială la 1 decembrie.

Facebook și-a schimbat numele în Meta și se pregătește de Metaverse
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Oct 2021   •   19:08

Anunţul lui Mark Zuckerberg a fost însoţit şi de o prezentare menită să explice pe cât posibil ce este metaversul, conceptul care stă la baza noului numei al companiei Facebook. Este vorba despre o lume virtuală online în care oamenii se pot juca, pot lucra și comunica cu ajutorul căștilor VR.

Dacă metaversul este viitorul, un lucru este sigur despre prezent: aplicaţia şi site-ul Facebook nu îşi vor schimba numele momentan.

Anunţul schimbării numelui companiei vine într-un moment în care Facebook este în mijlocul unui scandal fără precedent după ce o fostă angajată a făcut dezvăluiri din interiorul companiei, probate cu documente care demonstrează că responsabilii platformei erau conștienţi că Facebook a provocat polarizare în numeroase țări şi că a înlesnit dezinformarea.

Facebook a anunțat recent că va angaja 10.000 de persoane în Europa pentru a dezvolta conceptul de metaverse. În prezent sub umbrela Meta se află Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger, precum și o afacere în curs de dezvoltare în domeniul plăților online și al hardware-ului.

 

 

×
Subiecte în articol: Facebook Meta metaverse Mark Zuckerberg
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close