Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Groapa de gunoi de la Glina, un focar de infecție, ar putea fi redeschisă. Locuitorii din Popești-Leordeni sunt revoltați

Groapa de gunoi de la Glina, un focar de infecție, ar putea fi redeschisă. Locuitorii din Popești-Leordeni sunt revoltați

Scandalul gropii de gunoi de la Glina a fost reaprins, de această dată de reprezentații Agenției Naționale de Protecție a Mediului. Închisă în anul 2018 deoarece era considerată un pericol pentru locuitorii din zonă, aceștia au decis să avizeze deschiderea unei stații de sortare care vă fi amplasată fix pe terenul gropii de gunoi de acolo.

Groapa de gunoi de la Glina, un focar de infecție, ar putea fi redeschisă. Locuitorii din Popești-Leordeni sunt revoltați
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2022   •   20:02

În timp ce Autoritatea de Mediu spune că totul este în regulă prin avizul dat, primăria susţine că se reîncearcă redeschiderea focarului de infecţie.
Autoritatile din Popești Leordeni, dar și localnicii se tem că sănătatea lor vă fi aruncată la gunoi, iar această stație de sortare este doar o încercare mascată de a redeschide focarul de infecție de la Glina.

Primarul din Popești Leordeni, Petre Iacob, i-a transmis astăzi președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului toate nemulțumirile sale spunându-i că va contesta decizia luată de instituție în termen de 15 zile.

„Eu apăr interesele acestui oraș, eu am copii, am nepoți, știu prin ce au trecut riveranii.

Fac afirmația cu tărie: cât voi fi primarul acestui oraș, groapa nu se va mai redeschide.”, a transmis primarul.

Ani de zile mii de oameni din comunele Popești-Leordeni și Glina au trăit într-un pericol grav de îmbolnăvire. Aceştia au fost obligati sa traiasca zi de zi cu mirosul insuportabil cauzat de emanațiile miilor de tone de deșeuri de tot felul.

×
Subiecte în articol: gunoi Popeşti-Leordeni
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close