Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imaginile dezastrului produs de ploile torențiale în mai multe județe din țară | Localnicii sunt în pragul disperării

Imaginile dezastrului produs de ploile torențiale în mai multe județe din țară | Localnicii sunt în pragul disperării

Ploile torențiale din ultimele zile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Sute de case au fost afectate, iar oamenii au rămas blocați din cauza viiturilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2024   •   19:38

Un pod din județul Suceava a fost pur și simplu măturat de ape. Ploile abundente din ultima perioadă au crescut semnificativ debitul râului, iar azi-noapte viiturile puternice au afectat structura podului. Traficul este acum blocat în zonă, iar autoritățile spun că nu pot interveni până când debitul apei nu va scădea.

Au fost inundații și în Hunedoara, acolo unde pompierii au intervenit să evacueze pe localnici. Mai multe zile, mai ales în amonte, apa a început să crească. Debitul râului Suceava a ajuns la un nivel în care a spălat pur și simplu podul provizoriu.

Traficul în zona orașului Milișeuț este în continuare blocat, spre disperarea oamenilor, care acum se văd nevoiți să aleagă o rută ocolitoare.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imaginile dezastrului produs de ploile torențiale în mai multe județe din țară

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Mă întorc că n-am pe unde s-o iau. Nu știu exact drumul. N-am mai fost niciodată pe aici", spune un bărbat.

"Am o descărcare în partea asta și nu știu exact pe unde să ajung. E blocată circulația și mi-a dat GPS-ul alternativ pe aici, dar văd că nu se merge nici pe aici", spune un transportator.

Au apărut și mai multe gropi pe carosabil, în timp ce o bucată de pod a fost pur și simplu ruptă din terasament. Autoritățile spun că problema va fi rezolvată săptămâna aceasta.

"Situația va fi rezolvată doar în momentul în care se va putea interveni, după ce nivelul apei va va scădea. Cei mai afectați sunt locuitorii care au nevoie să ajungă de cealaltă parte a râului", spune cineva.

Ploile abundente au crescut și debitul râului Orăștie, acolo unde pompierii au intervenit pentru evacuarea a șapte persoane.

Cu toate acestea, unele persoane au profitat de bunăvoința pompierilor. Deși viața nu le era pusă în pericol, nivelul apei ajungând până la gleznă, mai mulți bărbați tineri au acceptat să fie transportați de pompieri în spate pentru a traversa o porțiune de drum inundată, de câțiva metri.

Totul a fost surprins în mai multe imagini, chiar de ISU Hunedoara. Pe lângă bărbații aflați în spatele pompierilor, o femeie trecea desculță.

Pompierii au mai avut o intervenție inedită din cauza inundațiilor. Un cățel risca să rămână blocat în mijlocul apelor. Acesta a fost salvat în cele din urmă.

×
Subiecte în articol: pompieri viituri ploi torentiale
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close