Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Se pregătește România de război? Generalul Daniel Petrescu, explicații exclusive, la Antena 3

Se pregătește România de război? Generalul Daniel Petrescu, explicații exclusive, la Antena 3

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, i-a acordat un interviu-eveniment lui Radu Tudor, la Punctul de întâlnire, în care a vorbit despre situația extrem de complicată pe care o traversăm.

Se pregătește România de război? Generalul Daniel Petrescu, explicații exclusive, la Antena 3
de Gabriel Dano    |    20 Mai 2022   •   21:04

Întrebat dacă România se pregătește de război, generalul Daniel Petrescu a răspuns:

"Este o perioadă foarte complicată, o perioadă în care am considerat că e bine să vorbească cei care sunt îndreptățiți să vorbească. Noi, în uniformă, trebuie să rămânem și să ne facem datoria și să ne pregătim. Armata României este pregătită în acest moment să răspundă oricăror provocări. România nu se pregătește de război.

Nu avem în acest moment niciun indicator, nicio intenție a Federație Ruse de a ataca un stat NATO. Acest lucru cred că este foarte clar, trebuie să fie foarte evident pentru toată lumea. Este adevărat că se desfășoară un război în Ucraina, un război neprovocat de ucraineni, o agresiune a Federației Ruse asupra unui stat suveran și independent.

Este adevărat că acest conflict de afectează prin urmările pe care le-ați văzut, fluxul mare de refugiați din țara noastră, ați văzut solicitările de sprijin, ați văzut implicațiile economice. Dar din punct de vedere militar, în ceea ce privește România, nu există nicio amenințare în acest moment", a spus gen. Daniel Petrescu.

 

×
Subiecte în articol: daniel petrescu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close