Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Marcel Ciolacu: Cred că celor de la Bruxelles le-a sărit pixul din mânâ când au citit PNRR-ul

Marcel Ciolacu: Cred că celor de la Bruxelles le-a sărit pixul din mânâ când au citit PNRR-ul

Radu Tudor a prezentat, joi, la Punctul de întâlnire, un document exploziv în care sunt menționate toate observațiile Comisiei Europene de la Bruxelles în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență. Un plan plin de greșeli, cu probleme, care s-a întors de două ori de la Bruxelles pentru că nu a fost bine întocmit.

Marcel Ciolacu: Cred că celor de la Bruxelles le-a sărit pixul din mânâ când au citit PNRR-ul
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    10 Iun 2021   •   22:38

Deși jurnaliștii au aflat de la Bruxelles că ar exista anumite probleme legate de PNRR, în țară cei care administrau PNRR spuneau că totul este în regulă.

"Este o situație fără precedent pentru țara noastră pentru că s-a spus de la început că dacă nu vom reuși să accesăm acest Plan Național de Redresare și Reziliență, dacă nu prindem acest tren al celor 30 de miliarde de euro, România nu va mai putea niciodată modernizată - este ultimul tren. Și pare că nici aici, la ultima strigare, nu ne-am putut concentra așa cum trebuie", a spus Radu Tudor, la Punctul de Întâlnire.

De exemplu, Comisia Europeană atrage atenția celor care au întocmit PNRR că suma de 100 de miliarde pe care o solicită pentru un proiect în domeniul educației nu este clară. Mai exact, deoarece planul național prevede 29 de miliarde, nu poate să aibă o subcomponentă de 100 de miliarde de euro.

O altă observație a Comisiei Europene este legată de plata pentru persoanele fizice, pentru consultanță: Costul mediu de 133.000 de euro pentru consultanță în cazul unei persoane fizice pare puțin excesiv.

Cele două remarci ale celor de la Bruxelles au fost comentate de liderul PSD Marcel Ciolacu, la Punctul de Întâlnire:

"Pur și simplu, în acest moment, Comisia Europeană a pulverizat PNRR-ul. Am spus de la început că acești bani au destinație către consultanțele politice ale lor. (...) Comisia spune cum puteți să cheltuiți 133.000 de euro pa trainingul unui singur om. Cred că le-a sărit pixul din mână când au citit aceste grozăvii.

Unde e România educată a lui Iohannis. E făcută praf, toate documentele trimise pe Educație sunt făcute praf. O rușine. Am depus moțiunea simplă și va fi luni în dezbatere în Parlament", a spus Marcel Ciolacu.

PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea

Parlamentarii PSD au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Social democrații au depus, în urmă cu scurt timp, o moțiune simplă împotriva lui Cristian Ghinea.

Moțiunea este legată de nemulțumirea reprezentanților PSD cu privire la faptul că PNRR nu a fost dezbătut și cu celelalte formațiuni politice din Parlament, dar și de modul în care ministrul Investițiilor a reprezentat România la Bruxelles.
Mai mult decât atât, vin și nemulțumiri legate de faptul că țara noastră nu a reușit să atragă fonduri pentru industria agricolă.

Dacă moțiunea simplă va trece de Parlament, aceasta nu atrage după sine și demisia sau demiterea ministrului, ci reprezintă un semnal de alarmă pentru acesta.

Marcel Ciolacu anunța, în urmă cu o săptămână, că va depuse moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea.

„Domnul Ghinea, de la Fonduri europene, ne-a deranjat un pic programul de cenzură. O să depunem întâi moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și pe urmă moțiune de cenzură.  După ce am intrat în analiza PNRR și am văzut că se încalcă legea grosolan, un conflict de interese, în care companii fac programele naționale ale Guvernului României. Este inacceptabil așa ceva. Dacă cei de la UDMR și de la PNL doresc să susțină în continuare un ministru cu un potențial infracțional, îi invit să facă acest lucru la moțiunea simplă”, spune Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: radu tudor Punctul de întâlnire
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close