Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Raluca Turcan, anunț despre data la care vor crește pensiile: "Cele mici vor crește mai mult decât pensiile mari"

Raluca Turcan, anunț despre data la care vor crește pensiile: "Cele mici vor crește mai mult decât pensiile mari"

Raluca Turcan a anunțat, luni, la Antena 3, că prin introducerea în sistem computerizat dosarelor există posibilitatea ca un cuantum al unei pensii să fie modificat. Ministrul Muncii spune că în urma procesului de recalculare pensiile mai mici vor crește.

Raluca Turcan, anunț despre data la care vor crește pensiile: "Cele mici vor crește mai mult decât pensiile mari"
de Gabriel Dano    |    31 Mai 2021   •   20:39

"Evident că vor fi pensii care se vor modifica. Principiul pe care noi îl aplicăm va conduce ca ulterior procesului de recalculare să crească mult mai mult pensiile mici care acum au un nivel mic pentru că oamenii au beneficiat de factori de contributivitate.

În urma formulei pe care o vom aplica tot ei vor fi mai avantajați și în felul acesta vom încerca să reducem din inechități, adică din diferența dintre cea mai mare și cea mai mică pensie. 

Întrebată ce se va întâmpla cu acele pensii care vor scădea în urma analizei, Raluca Turcan a răspuns:

"Pensiile cărora le-ar rezulta un nivel mai mic vor rămâne plafonate până când celelalte le ajung din urmă. Acesta este un principiu care s-a aplicat peste tot și de fiecare dată când s-au mai făcut recalculări pe un număr de dosare limitate.

Pensiile mici vor crește mult mai mult decât pensiile mari. Noi ne-am asumat pentru planul de reformă pentru Planul Național de Redresare și Reziliență ca undeva după trimestrul 2 al anului 2022 să încercăm să avem o prezentare publică a acestui subiect și la finalul lui 2022 proiectul să fie votat în Parlament.

Mi-aș dori ca anul 2023 să ne prindă cu o lege a pensiilor modificată", a mai spus Raluca Turcan, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", moderată de Radu Tudor.

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Raluca Turcan
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close