Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Primul liceu din ţară cu dronă agricolă, tehnologie modernă pentru noua generaţie

Primul liceu din ţară cu dronă agricolă, tehnologie modernă pentru noua generaţie

Noua generaţie de agricultori învaţă acum încă din şcoală despre metodele moderne de a lucra terenurile.

Primul liceu din ţară cu dronă agricolă, tehnologie modernă pentru noua generaţie
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    12 Mai 2022   •   13:57

La Liceul Agricol din oraşul Geoagiu din Hunedoara, a fost achiţionată o dronă agricolă, iar elevii stduiază despre capabilităţil ei şi cum să o mânuiască. 

Drona este folosită pentru a împrăştia ierbicid şi pentru a fertiliza diverse culturi. Drona este cea mai recentă achiziţie a Liceului Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Hunedoara. 

A costat aproape 44.000 de lei, sumă asigurată din fondurile proprii. Este singura unitate școlară din România care are o astfel de dronă.

Drona reuşeşte să împrăştie ierbicid rapid, acoperind un hectar de cultură în doar un sfert de ceas, iar efortul uman este minim. 

Elevii care văd drona agricolă în acţiune sunt încântaţi de noile tehnologii de lucru.

Conducerea unităţii şcolare este încântată şi ea de noua achiziţie. Directorul liceului spune că aceste drone fac parte din viitorul agriculturii, iar elevii trebuie să înveţe din şcoală cum se folosesc noile tehnologii. 

"Mi-am dorit această achiziţie de foarte mult timp, pentru că trebuie să fim în trend cu ceea ce se întâmplă, că acum se pune accent foarte mare pe agricultură de mare precizie", a spus Octav Mihai Cismaşiu, director Liceul Tehnologic Agricol Geoagiu.

Acum conducerea liceului are de gând să achiziţioneze prin PNRR un tractor cu GPS, care va comunica direct cu drona agricolă.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close