Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Turnul de control virtual, un adevărat succes la Brașov, pe singurul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani

Turnul de control virtual, un adevărat succes la Brașov, pe singurul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani

Turnul de control virtual ar putea fi adoptat de mai multe aeroporturi din țară, după succesul de la aeroportul din Brașov.

de Mia Lungu    |    10 Feb 2023   •   17:23

Soluţia turnului virtual de control ar putea fi implementată pe mai multe aeroporturi din România, a anunţat directorul general al Romatsa.

Potrivit acestuia, proiectul a avut un succes remarcabil la aeroportul din Brașov, unde soluţia a fost implementată pentru prima dată în ţară, motiv pentru care va fi elaborată o strategie privind trecerea şi a altor aeroporturi la această modalitate de control de trafic aerian.

Turnul virtual de control de la Brașov a costat aproximativ 16 milioane de euro.

El va fi dirijat de la Arad şi va putea fi operat de şase angajaţi, în loc de 30, de câţi are nevoie unul clasic.

Citește și: Momentul în care o aeronavă aterizează pentru prima dată pe Aeroportul Braşov

Orarul primelor zboruri de pe Aeroportul Brașov

Începând cu 16 iunie 2023, în fiecare vineri, de la ora 15.30, o cursă charter va decola de pe aeroportul din Brașov, cu destinația Antalya, unde va ateriza la ora 17.30. La întoarcere, avionul pleacă din Turcia la ora 12.45 și ajunge la Brașov două ore mai târziu. 

Sâmbăta, din 17 iunie și până în 9 septembrie, tot spre Antalya va fi un zbor la ora 17.50, care aterizează pe aeroportul de lângă Mediterană la ora 19.40, iar pentru întoarcere, avionul va decola la ora 15.00 din orașul din Turcia și va ateriza la Ghimbav la 16:50. 

Zilele de luni sunt rezervate pentru insula Creta. La ora 15.35 decolează avionul spre insula din Grecia, iar aterizarea la Heraklion este programată la ora 17.40. Pentru întoarcere, avionul decolează la ora 12.45 și ajunge la Brașov la ora 14.50. Din octombrie ar urma și un alt zbor săptămânal, spre stațiunea egipteană Hurghada.

×
Subiecte în articol: turn virtual de control aeroport Brașov
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close