Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cum a scurtat Dorel cu 40 de centimetri un bazin olimpic. Cătălin Oprişan: "Statul român ar trebui să nu-și mai bată joc"

Cum a scurtat Dorel cu 40 de centimetri un bazin olimpic. Cătălin Oprişan: "Statul român ar trebui să nu-și mai bată joc"

David Popovici a câștigat semifinala probei de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație din Ungaria. Este o munca titanică depusă de sportivul român care a început înotul la bazinul Liu Manoliu.

Cum a scurtat Dorel cu 40 de centimetri un bazin olimpic. Cătălin Oprişan: "Statul român ar trebui să nu-și mai bată joc"
Sursa foto: youtube.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2022   •   22:42

David Popovici a scos un timp record mondial la juniori - 47.13. Luni, el a obținut un rezultat de excepție pentru natația românească. Popovici a devenit campion mondial la doar 17 ani, în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Este un efort uriaş pentru a deveni campion mondial. Jurnalistul Cătălin Oprişan a vorbit marţi seară, la "Sinteza Zilei", despre dificultăţile întâmpinate de orice sportiv în ţara noastră.

Oprişan, despre David Popovici: "Părinţii i-au asigurat toate condițiile ca să ajungă la nivelul acesta"

"Statul român ar trebui să nu-și mai bată joc de bazinul de la Bucur Obor din care a furat 40 de centimetri și nu poate fi omologat ca bazin olimpic. Acolo poţi doar să te duci să te scalzi.

Aveau nevoie acasă probabil de gresie sau de ceva și au dispărut 40 de centimetri și când au venit să-l omologheze au zis "ăsta e bun să vă scăldați în el sau să vă jucați, dar de recordul olimpic nu se poate pune problema". Că nu respectă normele olimpice. Și atunci nu putem să-l omologăm, faceți ce vreți voi cu el. Ștrand, treaba voastră. Şi n-am mai avut cum să-l mai spargă, să mai facă încă 40 de centimetri că ăsta a fost tot. Haideți să mergem puțin la bazinele, nu vreau să dau nume ca să nu se supere oamenii. Știți că există în România un bazin de polo care nu este de polo? Adică oamenii au câștigat licitația și au făcut un ștrand, că ei așa știau că trebuie să facă. Și în momentul în care au intrat poloiștii acolo le-a venit valul în față, pentru că cei care au făcut bazinul nu făcuseră cu un unghi de spargere a valurilor. (...) Acum îl sparg de jur împrejur ca să facă bazin de polo", a dezvăluit Cătălin Oprişan la Antena 3.

Cum arată o zi din viața lui David Popovici

Marile bazine pentru competiții au 10 culoare, pentru ca pe culoarele din stânga și dreapta, cele laterale, să se spargă valurile. La noi au opt, a mai spus jurnalistul.

David Popovici a început înotul la bazinul Liu Manoliu

"David Popovici a început acolo înotul de performanță, deci într-un bazin depășit și tehnic și moralicește și uzat", a spus Oprişan.

Ca să prindă bazinul liber, la 5:30 avea primul antrenament. El trebuia să se hrănească cu două ore înainte de efortul fizic puternic. Asta înseamnă că mânca la 3 dimineața zi de zi.

×
Subiecte în articol: David Popovici Cătălin Oprişan
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close