Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sfidarea bogaților lui Putin. Imagini cu palatele de lux pe Riviera Franceză

Sfidarea bogaților lui Putin. Imagini cu palatele de lux pe Riviera Franceză

În timp ce oamenii de rând se zbat în sărăcie și își trimit tinerii pe front, bogații Rusiei de bucură nestingheriți de averile lor, fără a părea că sunt afectați de sancțiunile Uniunii Europene. Asta arată o nouă investigație a jurnaliștilor ucraineni.

Sfidarea bogaților lui Putin. Imagini cu palatele de lux pe Riviera Franceză
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2023   •   12:10

Jurnaliștii de la Ukrainska Pravda au arătat stilul de viață luxos pe care-l duc oligarhii ruși pe Coasta de Azur, în plin război.

„De la începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei, Rusia și elitele sale au intrat sub efectul restricțiilor internaționale. Dar este ceva de care elita rusă nu se poate lipsi: Riviera Franceză – Coasta de Azur”, precizează aceștia.

Printre personajele menționate în material se află și soția lui Leonid Fridlyand, coproprietarul ȚUM – Magazinul Central Universal din Moscova, unul dintre brandurile de elită din Moscova. Aceasta a zburat de la Tbilisi la Nissa în martie, anul acesta.

„În martie, dimineața devreme, acest bărbat care aleargă prin Cap Ferat este Dmitriy Yeropkin, fostul vice-președinte al Băncii de Credit din Rusia, banca falimentară, și fost membru al Camerei de Comerț și Industrie a Federației Ruse”, comentează jurnaliștii de la Ukrainska Pravda pe imaginile apărute.

Yeropkin este cazat la hotelul Four Seasons, proprietate a miliardarului Leonid Blavatnik. Până în luna mai a acestui an, Blavatnik a fost acționar al Rusal, compania de aluminiu, fondată de oligarhul de la Kremlin, Oleg Deripaska.

Acesta este fostul deputat din partea partidului Rusia Unită, Andrei Oskolkov, aflat alături de un mare grup de ruși în vacanță la Monaco.

În același material mai apare și Marina Kulishova, șefa Consiliului de supraveghere în cadrul Băncii azere Yelo, venită și ea pe Coasa de Azur împreună cu familia. Banca Yelo a fost deținută formal de către oligarhul rus, apropiat de Kremlin, și proprietar al Lukoil, cea mai mare companie de petrol din Rusia, Vagit Alekperov, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia.

În august 2022, proprietarul celei mai mari companii de extracție a petrilului din Rusia – Lukoil – a achiziționat aproape 99% din acțiunile băncii Yelo.

Alte imagini arată un Rolls Royce, despre care jurnaliștii de la Ukrainska Pravda spune că ar aparține partenerului de afaceri al liderului cecen Ramzan Kadîrov.

„Acest bărbat nu prea apare în public, dar am reușit să îl identificăm în câteva fotografii. Aici este anul 2019, este Adam Delimkhanov, mâna dreaptă a lui Kadîrov, care se află la ceremonia de decernare a Premiului Președintelui Federației Ruse”, precizează jurnaliștii. 

Pe această temă, jurnaliștii de la Ukrainska Pravda au mai făcut încă două investigații:

Palatele construite de bogaţii Rusiei în Saint Tropez. Averea oligarhilor a crescut la peste jumătate de trilion de dolari.

Miliardarii Rusiei îşi toacă averile în paradisul şmecherilor

 

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close