Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Interesele lui Sorin Oprescu din Grecia. De ce a fost găsit fostul primar general al Capitalei în Atena | Adina Anghelescu: ”Probabil consideră că e un teritoriu pe care justiția îi va face dreptate”

Interesele lui Sorin Oprescu din Grecia. De ce a fost găsit fostul primar general al Capitalei în Atena | Adina Anghelescu: ”Probabil consideră că e un teritoriu pe care justiția îi va face dreptate”

Sorin Oprescu a fost localizat în Glyfada, Atena, de către Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor, după ce a fost dat în urmărire națională vineri pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Interesele lui Sorin Oprescu din Grecia. De ce a fost găsit fostul primar general al Capitalei în Atena | Adina Anghelescu: ”Probabil consideră că e un teritoriu pe care justiția îi va face dreptate”
Sursa foto: Hepta & Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2022   •   23:14

Sorin Oprescu are o participație într-o societate comercială din Grecia, care are declarat în bazele de date un sediu cu adresa din Atena la care Oprescu a fost găsit de autorități.

Invitată la emisiunea Sinteza Zile, jurnalista Adina Anghelescu a comentat plecarea lui Sorin Oprescu în Grecia:

„Cred că doctorul Oprescu a ales Grecia și pentru că avea acolo participație în firma respectivă, dar și pentru că având firma automat ai și niște conturi. El probabil consideră că Grecia este un teritoriu pe care justiția îi va face dreptate, pentru că se așteaptă depunerea unui recurs în casație din partea avocaților din România și în timpul acesta poate cere suspendare extrădării până la judecarea recursului în casație, așa cum a făcut și Elena Udrea.

Eu aș menționa și faptul că mulți pleacă din țară pentru că ori au încredere zero în justiție și nu se știu vinovați sau pentru că știu că vinovăția lor e minoră pe lângă ce urmează să le dea instanța, adică se așteaptă la o execuție foarte mare. Pentru că asta se simte pe parcursul judecății din atitudinea magistraților, ori Oprescu a fost la fiecare termen.

În motivarea pe care au dat-o judecătoarele în care i-au dat 10 ani și 8 luni, adică dublu decât la fond, unde s-au schimbat încadrările și unde l-au băgat pe Sorin Oprescu ca fiind lider de grup organizat, avem totuși un judecător care a făcut opinie separată pe 200 de pagini din 353 în care toacă cu argumentații și susține contrariul multora dintre concluziile colegilor de complet. Printre care și aceea că Oprescu nu a fost lider de grup organizat și explică și de ce.

Iar aceste argumente pe care le aduce judecătorul Mihai Valentin cu siguranță că se vor regăsi ca puncte nevralgice ale apelului în recursul în casație. Deci există multe motive pentru care Oprescu așteaptă în Grecia până la extrădare să vadă ce se întâmplă cu recursul în casație.”

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close