Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Generalul Mircea Mîndrescu, despre incidentul cu drona de deasupra Mării Negre: "Piloţii americani au prăbuşit-o"

Generalul Mircea Mîndrescu, despre incidentul cu drona de deasupra Mării Negre: "Piloţii americani au prăbuşit-o"

Generalul Mircea Mîndrescu, fost comandant în cadrul NATO, a comentat la Antena 3 CNN incidentul interceptării unei drone americane de către un avion de vânătoare rusesc deasupra Mării Negre.

Generalul Mircea Mîndrescu, despre incidentul cu drona de deasupra Mării Negre: "Piloţii americani au prăbuşit-o"
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2023   •   22:18

"Piloţii americani au coborât drona, au prăbuşit-o, s-au dus cu drona intenţionat în mare", a spus generalul Mircea Mîndrescu, în direct, la Sinteza Zilei.

Potrivit lui, pericolul mai mare ar fi fost ca această dronă americană să ajungă aproape de o bază rusă, astfel încât să fi fost mai uşor de recuperat de ruşi.

S-a luat decizia de a prăbuşi drona americană în apele internaţionale ale Mării Negre, tocmai pentru a îngreuna efortul ruşilor de a intra în posesia ei.

Citeşte şi: Un avion de luptă al Rusiei a intrat în coliziune cu o dronă a SUA deasupra Mării Negre

"În 2001 a mai avut loc un incident asemănător(...). Tot în apele internaţionale, un avion de informaţii americane a fost lovit de un avion de vânătoare chinez", a amintit Mîndrescu.

"Avionul de vânătoare chinez s-a prăbuşit, iar avionul american a fost avariat şi a aterizat fără aprobare în peninsula Hainan. L-au ţinut chinezii. Deci a fost un atac deliberat al Chinei împotriva unui avion american. Nu cu rachete, ci cu un alt avion", a spus generalul.

Armata rusă dezminte că ar fi cauzat prăbuşirea dronei americane

La Moscova, Ministerul Apărării a transmis că cele două avioane ale sale nu au venit în contact cu drona americană care s-a prăbuşit mai devreme în Marea Neagră, susţinând că această cădere s-a datorat "manevrării bruşte".

"În urma unei manevre brutale (...) drona MQ-9 a început un zbor necontrolat cu pierdere de altitudine şi a lovit suprafaţa apei".

"Piloţii ruşi nu au folosit armamentul de la bord, nu au venit în contact cu UAV (aeronava fără pilot) şi au revenit în siguranţă la aerodromul de bază", a indicat ministerul rus.

Dronă americană, lovită intenţionat de un avion de vânătoare Su-27 (Suhoi) deasupra Mării Negre

O dronă americană MQ-9 Reaper ar fi fost lovită intenţionat, astăzi, de un avion de vânătoare Su-27 al Forţelor Aeriene ale Rusiei, deasupra Mării Negre.

Potrivit CNN, drona se afla în zona apelor internaţionale ale Mării Negre atunci când a fost interceptată de două avioane de vânătoare ruseşti. Unul dintre avioane ar fi zburat în faţa dronei şi ar fi descărcat intenţionat combustibil pe aceasta.

De asemenea, cel de-al doilea avion de vânătoare rusesc ar fi lovit intenţionat partea din spate a dronei, acolo este situată şi elicea, motiv pentru care drona s-ar fi prăbuşit.

Vezi şi: Un elicopter Black Hawk al SUA a decolat din Constanţa, după ce o dronă americană a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră

×
Subiecte în articol: Mircea Mîndrescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close