Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cum răspund românii la umilinţa Austriei: "Să nu luăm decizii la cald!" | Consultare naţională la Sinteza zilei

Cum răspund românii la umilinţa Austriei: "Să nu luăm decizii la cald!" | Consultare naţională la Sinteza zilei

Intrarea României în Schengen se transformă într-un meci dur al negocierilor. A fost consultare națională la Sinteza Zilei: Mihai Gâdea i-a întrebat pe români cum răspund la umilinţa Austriei.

Cum răspund românii la umilinţa Austriei: "Să nu luăm decizii la cald!" | Consultare naţională la Sinteza zilei
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2022   •   22:35

Astăzi, zeci de români s-au adunat în fața instituției care va avea ultimul cuvânt de spus, Consiliului UE. Românii adunaţi la Bruxelles au cerut ca România să fie primită în Schengen.

În doar câteva ore, în Consiliul pentru Justiție și afaceri Interne, țările membre vor decide dacă ridică sau nu controale de la granițele noastre. 

În ciuda insistențelor, Austria vrea să țină România departe de Schengen

Discuţia despre aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen nu este una politică, ci o chestiune de securitate, a declarat miercuri, la Viena, cancelarul austriac Karl Nehammer, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber.

Cancelarul Austriei a ridicat din nou problema migraţiei şi a explicat că trebuie căutată o soluţie realistă.

România face presiuni pentru Schengen. Ce spun românii 

Dan din Ploieşti spune că România trebuie acum să nu ia decizii la cald.

"Să nu luăm decizii la cald, să ne așezăm cu picioarele într-un lighean cu apă rece, să analizăm situația și în loc de pește să punem mâna pe undiță. Cum facem asta? Haideți să o luăm așa puțin istoric. Legea petrolului și legea gazelor a fost făcută cu dedicație pentru OMV, se știe asta. Avem timp la anul, Parlamentul să le ia, să le rediscute, să nu facă altceva decât să ia legile cu copy - paste din Germania, de exemplu, care nu poate să ne acuze nimeni că ar contraveni regulamentelor europene".

Bucureşteanul Sorin spune că "în virtutea dreptului suveran al statului român ar trebui făcute două mișcări". Prima mișcare - preluarea Petrom. A doua măsură - interzicerea exportului de masă lemnoasă neprelucrată timp de 20 de ani.

Ce spun românii despre faptul că Austria se opune intrării României în Schengen: "Să convingi pe X și pe Y să te iubească e înjositor"

Ovidiu din Galați spune că ce se întâmplă acum este rea-voință din partea Austriei.

Viorel din Bucureşti este de părere că România ar trebui să ia măsuri, prin orice mijloace și metode, pe plan intern, împotriva Austriei. 

"Părerea mea este că e un dezastru diplomatic pentru Austria în raport cu două țări, cu Bulgaria și România", a mai spus el.

Românii au umplut pagina cancelarului Austriei cu mesaje furioase, din cauza refuzului privind aderarea României la Schengen 

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, i-a înfuriat miercuri pe români anunțând intenția de a se opune aderării țării noastre la Spațiul Schengen, la Consiliul JAI de joi, unde se va da votul în acest sens. Aceștia și-au vărsat năduful pe pagina de socializare a oficialului străin.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Austria Schengen
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close