Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Prof. dr. Tudorel Butoi, despre cultul Copiii Soarelui de la Brad: "Ei nu-și găsesc locul în societatea normală. Se înfrățesc cu natura, cu soarele"

Prof. dr. Tudorel Butoi, despre cultul Copiii Soarelui de la Brad: "Ei nu-și găsesc locul în societatea normală. Se înfrățesc cu natura, cu soarele"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat, la Sinteza Zilei, care este profilul oamenilor care au ales să adere la cultul Copiii Soarelui de la Brad, aflat în aceste zile în mijlocul unui scandal uriaș.

Prof. dr. Tudorel Butoi, despre cultul Copiii Soarelui de la Brad: "Ei nu-și găsesc locul în societatea normală. Se înfrățesc cu natura, cu soarele"
de Anamaria Nedelcoff    |    31 Mai 2022   •   10:41

Acesta precizează că este vorba despre oameni vulnerabili din punct de vedere emoțional, care nu-și găsesc locul în societatea acestor zile.

"Este vorba de o comunitate agrară, disfuncțională din perspectiva normelor și raporturilor la care ne referim noi. Dar dreptul de asociere în acest stat este garantat. Orice persoană se poate asocia, poate să împărtășească gânduri etc.

Numai că noi trebuie să ne uităm la materialul care s-a asociat. Sunt oameni vulnerabili, oameni cu anumite slăbiciuni în zona aceasta a coagulării sociale. Ei nu-și găsesc locul în societatea normală și evadează în această societate de tip agrar, mistic, în care se înfrățesc cu natura, cu soarele, cu comportamentele hedoniste”, a declarat prof. dr. Tudorel Butoi.

Mai mult, psihologul criminalist crede că „Adi de la Brad”, cel care a înființat Copiii Soarelui, avea forța necesară pentru a-i atrage pe oameni de partea sa, chiar dacă la început a fost un simplu miner.

”Această chestiune se face pe fondul unei vulnerabilități ale fiecăruia din acești participanți în felul său. Normalitatea, din punctul de vedere al acestor 60 de participanți, s-a coagulat după regulile psihologiei colective. Acest Adi ceste un individ care are forța necesară, persuasiunea, are cuvintele la el, vine cu ciudățenii delirante, cică vrea să facă 500 de copii ai lui, să schimbe nația sau să schimbe originea omului pe pământ. Tocmai aceste bizarerii sunt cele care îl fac interesant și îi scot pe acești oameni vulnerabili din contemplația lor”, mai spune prof. dr. Tudorel Butoi.

Al doilea cel mai cunoscut Guru din România a ajuns pe mâinile poliţiştilor. După Bivolaru, Ardelean Fărcaş, sau „Adi de la Brad”, e acuzat că a înşelat mii de oameni.

Fostul miner nu deține acreditări în yoga sau în tehnica meditaţiei, însă în comunitatea din Munţii Apuseni au trecut chiar şi străini sau vedete. Există însă mărturii că, şi-a exploatat, abuzat, hărţuit şi chiar violat membrii. Gurul „Adi de la Brad” este acum arestat preventiv.

Totuși, Aurel Moldovan, avocatul minerului, spune că bărbatul este acuzat pe nedrept, iar acest caz merge în sfera politicului, pentru că se urmărește preluarea celor 50 de hectare de teren ale comunității.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close