Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Dezvăluiri despre acțiunile lui George Soros în România: Un candidat al USR, plătit de Fundația Soros

Dezvăluiri despre acțiunile lui George Soros în România: Un candidat al USR, plătit de Fundația Soros

Dezvăluiri despre acțiunile lui George Soros în România: Un candidat al USR, plătit de Fundația Soros
22 Noi 2016   •   23:45

Liderii Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan și Clotilde Armand, au declarat că formațiunea pe care o conduc nu are nicio legătură cu Fundația Soros finanțată și controlată de controversatul miliardar american de origine maghiară George Soros.

Doar că lucrurile stau un pic altfel în realitate, scrie jurnalistul Dan Tanasă, pe blogul personal.

Acesta susține că liderii USR ascund cu bună știință detalii cu privire la colaborările foarte bine plătite ale unor candidați USR cu Fundația Soros, finanțată de miliardarul George Soros.

Tanasă dă și un exemplu, al candidatului USR Eugen Ioan Cornea, candidat al formațiunii condusă de Nicușor Dan, pentru un post de senator în Alba.

Conform declarației de interese, Cornea este vicepreședintele Fundației Culturale Roșia Montană, finanțată tot de Fundația Soros.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de marți a emisiunii Subiectiv, realizată de Oana Stancu Zamfir și Răzvan Dumitrescu.

Nicușor Dan, președinte al USR, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiune, că USR a fost cel mai transparent partid politic din România, la alegeri și intenționează să rămână așa.

“Oamenii care ne adresează cuvinte să fie mai decenți cu limba română. Am spus-o și repet, nu există finanțare de la George Soros către USR. Suntem singurul partid care astăzi, într-o conferință de presă, am publicat toate veniturile din campanie și precampanie, la fel cum am fost singurul partid care în timpul campaniei din București am publicat toate veniturile. Niciun alt partid nu a făcut asta. În momentul în care un om face ceva, pe un contract, și este plătit, nu este nicio problemă. Este o acuzație absurdă”, a explicat președintele USR.

Întrebat dacă nu consideră o problemă în faptul că oameni din partidul său sunt plătiți de George Soros pentru diverse servicii, Nicușor Dan a evitat să dea un răspuns, dar a subliniat că USR nu este finanțat cu bani de la miliardarul George Soros.

“Nu e normal. Această campanie nu este normală. Pe mine mă opresc oameni pe stradă și îmi spun că sunt vândut lui Soros. Eu pot să trăiesc foarte bine în Occident și am ales să mă întorc în România, să ajut țara aceasta. E același val de ură pe care l-a format Partidul Comunist. Eu am spus că USR nu primește bani de la George Soros și acesta este adevărul”, a conchis Nicușor Dan.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close