Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv "Băiatul deştept" din Energie rupe tăcerea în dosarul Elenei Udrea. "O vedeam ca pe Dumnezeu. Era șefa partidului ăluia"

"Băiatul deştept" din Energie rupe tăcerea în dosarul Elenei Udrea. "O vedeam ca pe Dumnezeu. Era șefa partidului ăluia"

Noi dezvăluiri în dosarul în care e inculpată Elena Udrea. "Băiatul deştept" din Energie rupe tăcerea.

"Băiatul deştept" din Energie rupe tăcerea în dosarul Elenei Udrea. "O vedeam ca pe Dumnezeu. Era șefa partidului ăluia"
Sursa foto: Elena Udrea Facebook/Captură Antena 3
de Georgiana Adam    |    07 Dec 2021   •   23:56

Au fost audieri în dosarul Elenei Udrea. Omul de afaceri Bogdan Buzăianu a fost martor esențial al procurorilor DNA în dosarul fostului ministru Elena Udrea. Buzăianu a fost audiat, marți, de Curtea de Apel București.

Declarațiile date de Buzăianu la DNA s-au făcut sub identitate protejată, identitate ridicată de instanță în cursul anului 2021. Numele conspirat al lui Buzăianu la DNA a fost "Gelu Alexandru".

Omul de afaceri a vorbit timp de patru ore despre atacurile frontale ale PDL, Traian Băsescu, Emil Boc și Elenei Udrea asupra companiei pe care conducea, Energy Holding, și despre momentele premergătoare și ulterioare livrării unei genți cu 2,5 milioane de euro la sediul PDL din Aleea Modrogan.

Martorul Buzăianu, a răspuns la o întrebare esențială, respectiv, cui credea că oferă banii, persoanei fizice Elena Udrea sau liderului PDL Elena Udrea: "Eu o vedeam pe doamna Udrea ca pe Dumnezeu. Era șefa partidului ăluia. Cu tot Bocul și Blaga de acolo. Ea era șefa acolo", a răspuns și apoi repetat și în alte contexte omul de afaceri.

Bogdan Buzăianu a explicat că tot ce poate spune instanței sunt chestiuni cunoscute doar din cele spuse de către intermediarul acestei intervenții, omul de afaceri Radu Budeanu.

Până la acest moment Curtea a audiat zeci de martori ai DNA.

În acest dosar, Elena Udrea este acuzată de DNA că a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi bani pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.
 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Bogdan Buzăianu
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close