Antena 3 CNN EURO2016 Decizia de ultima oră luată de Anghel Iordănescu înainte de primul meci de la Euro 2016

Decizia de ultima oră luată de Anghel Iordănescu înainte de primul meci de la Euro 2016

Decizia de ultima oră luată de Anghel Iordănescu înainte de primul meci de la Euro 2016
Sursa foto: Foto: FRF
07 Iun 2016   •   18:01

Selecţionerul Anghel Iordănescu a decis ca fotbaliştii din lotul României, odată ajunşi în Franţa pentru EURO 2016, să fie invizibili pentru ziarişti şi suporteri, scrie marţi ziarul L'Equipe.

Trebuia să fii pe fază ca să-i vezi pe jucătorii români, adversari ai naţionalei Franţei în meciul de deschidere a EURO 2016 (vineri 10 iunie, pe Stade de France, de la ora 22,00), comentează L'Equipe. Trebuia să fii vigilent, să te uiţi pe site-ul Federaţiei Române, ca să afli că primul antrenament al "tricolorilor" e deschis pentru public. Duminică, 400 de oameni, dintre care 150 de suporteri români, au venit să asiste la antrenament.

De atunci, jucătorii n-au mai fost văzuţi. Anghel Iordănescu îi ţine lângă el, la cald, scrie prestigiosul cotidian francez. Jucătorii nu s-au plimbat decât în două locuri din Hexagon: stadionul din la-Chapelle-en-Serval, unde se antrenează cu porţile închise, şi hotelul lor de lux, aşezat în mijlocul pădurii, în parcul natural regional din departamentul Oise.

Pentru a-i alimenta pe cei circa 20 de ziarişti români care acoperă evenimentul - dintre care unii, plecaţi din ţară cu maşina, au avut nevoie de trei zile ca să ajungă - , Iordănescu a promis că zilnic va trimite presei două persoane.

Luni s-au prezentat Ovidiu Hoban, titular în linia de mijloc, şi fundaşul Vlad Chiricheş, noul căpitan al echipei. Ei au petrecut cam o jumătate de oră la faţa locului, făcându-şi datoria faţă de presă, apoi s-au întors în buncăr. Marţi, jurnaliştii prezenţi au fost mai puţin fericiţi, mulţumindu-se cu Dumitru Moraru, antrenorul portarilor, şi Ion Vlădoiu, responsabilul suporterilor...

Cel care a luat această decizie este însuşi Iordănescu. În fiecare seară, după cină, selecţionerul desemnează cele două persoane cărora le revine această sarcină.

"E complicat să lucrezi cu el. El e şeful. El le hotărăşte pe toate. Toată lumea trebuie să facă aşa cum vrea el", a spus un ziarist căruia L'Equipe nu-i dezvăluie numele.

Evident, cu un selecţioner care este general al armatei române, toată lumea trebuie să asculte, încheie L'Equipe.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close