Antena 3 CNN Externe 9 milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza lor. Alimentele cu cea mai mare expunere la pericolul contaminării

9 milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza lor. Alimentele cu cea mai mare expunere la pericolul contaminării

9 milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza lor. Alimentele cu cea mai mare expunere la pericolul contaminării
Sursa foto: Foto: www.koraorganics.com
04 Feb 2013   •   13:40
În fiecare an, mai mult de 9 milioane de oameni ajung la spital din cauza unor probleme legate de alimentaţie. Chiar dacă cele mai grave cazuri au fost legate de alimente mai puţin obişnuite, precum pasta de arahide, şi alimentele pe care le mâncăm zi de zi pot provoca afecţiuni serioase.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a publicat recent un studiu al bolilor provocate de alimente, realizat pe parcursul a 11 ani. Aproape jumătate dintre boli (46%) au fost provocate de fructe şi legume, relatează rodale.com.

Verdeţurile. Multe dintre bolile care apar în studiu au fost provocate de verdeţuri. Mai multe tulpini de E.coli s-au aflat în spatele îmbolnăvirilor.

Carnea de pasăre. Cele mai grave îmbolnăviri şi majoritatea deceselor au fost legate de bacteriile din acest tip de carne, Listeria sau Salmonella fiind cele mai periculoase.

Produsele lactate au provocat 14% dintre îmbolnăvirile analizate. Produse precum îngheţata sau brânza au stat, de-a lungul vremii, la baza unor boli grave. Pricipalul vinovat, bacteria „Listeria”, poate trăi vreme îndelungată pe echipamentele de procesare a mâncării, precum aparatele de feliere sau aparatele pentru îngheţată.


 

×
Subiecte în articol: alimentatie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close