Antena 3 CNN Externe A murit preşedintele Emiratelor Arabe Unite: "Doliu naţional şi drapelele au fost coborâte în bernă"

A murit preşedintele Emiratelor Arabe Unite: "Doliu naţional şi drapelele au fost coborâte în bernă"

Şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, care a prezidat timp de aproape două decenii ascensiunea fulgerătoare a ţării sale pe scena internaţională, a decedat la vârsta de 73 de ani, au anunţat astăzi autorităţile, fără a menţiona motivele decesului.

A murit preşedintele Emiratelor Arabe Unite: "Doliu naţional şi drapelele au fost coborâte în bernă"
Sursa foto: arabnews.com
de Mia Lungu    |    13 Mai 2022   •   14:41

Guvernul EAU a decretat "doliu naţional şi drapelele au fost coborâte în bernă" pentru o perioadă de 40 de zile, a anunţat agenţia de presă oficială a Emiratelor, WAM, potrivit DCNews.

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, care era şi emir de Abu Dhabi, a apărut rar în public după un accident vascular în ianuarie 2014.

Khalifa s-a născut în 1948 și a ajuns la putere în 2004, conform Reuters. Locul i l-ar putea lua fratele vitreg, prințul moștenitor, șeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan. Mohammed bin Zayed a fost conducătorul de facto al Emiratelor Arabe Unite, aliate SUA, în special după ce Khalifa a suferit un accident vascular cerebral în 2014, în urma căruia a fost rar văzut în public.

Deţinea și titlurile de Comandant Suprem al Forțelor Armate și președinte al Consiliului Suprem al Petrolului. De asemenea, a fost liderul Autorității de Investiții Abu Dhabi, care însumează aprox. 875.000.000.000 de dolari sub forma unor bunuri de mare valoare.

Conform Forbes, se estimează că Familia Al Nahyan, cumulativ, ar avea o avere de 150.000.000.000 de dolari.

×
Parteneri
O nouă zi liberă pentru români. Ce trebuie să facă salariaţii
x close