Antena 3 CNN Externe ALERTĂ DE TSUNAMI în Japonia, în urma cutremurului cu magnitudinea 8,2 produs în Chile

ALERTĂ DE TSUNAMI în Japonia, în urma cutremurului cu magnitudinea 8,2 produs în Chile

ALERTĂ DE TSUNAMI în Japonia, în urma cutremurului cu magnitudinea 8,2 produs în Chile
Sursa foto: Foto ARHIVĂ: Japonia, 2011
02 Apr 2014   •   23:26

Japonia a emis joi o alertă de tsunami în urma cutremurului cu magnitudine de 8,2 care s-a produs în Chile, pe cealaltă coastă a Oceanului Pacific, scrie AFP.
   
Agenţia meteorologică a Japoniei a anunţat că un tsunami care ar putea atinge un metru înălţime ar putea avea loc în zonele de coastă din estul teritoriului nipon.
   
Potrivit agenţiei Kyodo, primele valuri ar urma să atingă nordul Hokkaido joi, la ora locală 05.00 (miercuri, 23.00, ora României), iar o oră mai târziu regiunea Fukushima, devastată de un tsunami în 2011.
   
Serviciile de meteorologie le-au recomandat locuitorilor să părăsească imediat zonele de coastă vizate de alerta de tsunami şi au anunţat că valurile nu ar trebui să provoace pagube.
   
Zone importante de coastă vizate de alertă au fost afectate în 2011 de un cutremur de pământ, urmat de un tsunami, care s-a soldat cu peste 18.000 de morţi şi a provocat un accident nuclear la centrala Fukushima Daiichi.
   
Compania electrică din Tokyo, care administrează centrala afectată, a suspendat operaţiunile prevăzute joi, a anunţat agenţia Jiji.
   
În 1960, un cutremur cu magnitudine de 9,5 produs în Chile a declanşat un tsunami de-a lungul Pacificului, soldat cu moartea a peste 140 de persoane în Japonia.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close