Antena 3 CNN Externe Peste 6.000 de pui de căprioară, salvaţi de la moarte cu ajutorul dronelor, în Germania

Peste 6.000 de pui de căprioară, salvaţi de la moarte cu ajutorul dronelor, în Germania

Câţiva mii de pui de căprioară, în pericol să fie ucişi pe câmpurile din Germania, au fost salvaţi cu ajutorul dronelor, a anunţat ministrul Agriculturii.

Peste 6.000 de pui de căprioară, salvaţi de la moarte cu ajutorul dronelor, în Germania
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    19 Aug 2021   •   12:33

Este vorba de circa 6.000 de astfel de animale care erau la risc să fie ucise din cauza maşinilor de treierat de pe câmpuri, scrie presa locală.

"Datorită finanţării noastre, au fost utilizate în jur de 200 de drone. Până acum, aproape 6.000 de pui de căprioară au fost salvaţi", a precizat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner.

Dronele echipate cu camere de termoviziune îi ajută pe fermieri să cerceteze pajiştile în căutarea puilor de căprioară, înainte de a începe treieratul.

Adesea, căprioarele îşi ascund puii în iarba înaltă pentru a-i proteja de prădători, astfel că puii nu sunt de obicei vizibili. În plus, atunci când simt pericolul, puii de căprioară nu fug, ci se ghemuiesc pe iarbă şi rămân nemişcaţi.

În fiecare an, mii de pui de căprioară sunt ucişi accidental de maşinile de treierat. Datorită dronelor echipate cu camere de termoviziune, aceştia pot fi descoperiţi la timp şi aduşi în siguranţă.

Programul cu drone, lansat în această primăvară, costă trei milioane de euro şi finanţarea urmează să crească.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: caprioara Germania drone caprioare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close