Antena 3 CNN Externe Cât costă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Cât costă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a Marii Britanii este înmormântată luni, 19 septembrie.

Cât costă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2022   •   10:51

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi unele dintre cele mai costisitoare, deși este greu de spus în acest moment la ce sumă se vor ridica, întrucât nu  există un precedent recent.

Marea Britanie și-a îngropat un suveran în urmă cu 70 de ani, iar funeralii de stat au mai fost organizate în 1965, la moartea lui Winston Churchill.

Înmormântarea ceremonială a Reginei Mame, în 2002, a costat în jur de 5,1 milioane de lire sterline, din care 4,3 milioane pentru securitate, potrivit datelor oficiale.

Se estimează că înmormântarea Prințesei Diana a costat între 3 și 5 milioane de lire sterline. Este de așteptat ca la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a suma să fie mai mare.

Un fost ofițer care s-a ocupat de securitatea regală a estimat că 7,5 milioane de lire sterline ar costa doar serviciile de protecție.

”Aceasta este cea mai mare operațiune de poliție pe care poliția din Regatul Unit a întreprins-o vreodată. Când te uiți la celelalte evenimente, au fost mari – nunta Prințului și Prințesei de Wales din 2011 a fost cea mai mare – dar nu le poți compara cu acesta”, a spus Simon Morgan, care a petrecut ani de zile protejând familia regală britanică.

Costurile de securitate la nunta lui William și a lui Kate Middleton s-au ridicat la 6,3 milioane de lire sterline.

Înmormântarea va fi adăugată la costurile anuale pentru familia regală.

86,3 milioane de lire sterline au fost în 2020-2021 pentru Grantul suveran finanțat de contribuabili, 63,9 milioane de lire sterline pentru întreținerea proprietății și 4,5 milioane de lire sterline pentru călătoriile oficiale regale, printre altele.

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta a II-a funeralii
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close