Antena 3 CNN Externe Cinci membri ai armatei de elită a regimului iranian, ucişi de rebeli în regiunea Baneh

Cinci membri ai armatei de elită a regimului iranian, ucişi de rebeli în regiunea Baneh

Cinci membri ai armatei de elită a regimului iranian, ucişi de rebeli în regiunea Baneh
11 Oct 2013   •   09:00

Cinci membri ai armatei de elită a regimului iranian Gardienii Revoluţiei au fost ucişi joi într-un acroşaj cu rebeli, în regiunea Baneh, în provincia Kurdistan, la frontiera cu Irakul, scrie presa iraniană, citată de AFP.
   
"Cinci membri din cadrul Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi într-un acroşaj cu contrarevoluţionari în regiunea Baneh (...). Alţi doi au fost răniţi şi transportaţi la spital", a anunţat agenţia Fars, citând Centrul de informaţii al Gardienilor Revoluţiei din provincie.
   
Regiunea Baneh se află la frontiera cu regiunea Kurdistan din Irak.
   
În aprilie 2012, rebeli kurzi au ucis patru membri ai armatei Gardienilor Revoluţiei în aceeaşi regiune. Atacul a fost comis de membri din cadrul Partidului pentru o Viaţă Liberă în Kurdistan (PJAK), principala mişcare kurdă de luptă împotriva regimului de la Teheran.
   
În septembrie 2011, Gardienii Revoluţiei au anunţat că au "curăţat" zonele de frontieră din nord-vestul Iranului de grupări rebele kurde armate şi că au ucis 180 de rebeli din cadrul PJAK. De atunci, confruntările militare sunt rare în aceste regiuni.
  

×
Subiecte în articol: rebeli
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close