Antena 3 CNN Externe Compania McDonald's, acuzată în faţa Senatului brazilian că îşi exploatează salariaţii

Compania McDonald's, acuzată în faţa Senatului brazilian că îşi exploatează salariaţii

Compania McDonald's, acuzată în faţa Senatului brazilian că îşi exploatează salariaţii
Sursa foto: Foto: reddogreport.com
12 Oct 2011   •   18:02

Lanţul de restaurante fast-food McDonald's a fost acuzat în faţa Senatului brazilian că exploatează salariaţii din ţara sud-americană, informează AFP. Potrivit unor surse din senatul brazilian, salariaţilor McDonald's le sunt impuse programe de muncă variabile şi sunt obligaţi să se afle la dispoziţia companiei fără remuneraţie.
   
Sindicatul muncitorilor din sectorul serviciilor, care se află la originea plângerii depuse în faţa Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul Senatului, afirmă că McDonald's a impus angajaţilor programe de lucru "mobile şi variabile".

În plus, "în perioadele cu activitate mai redusă în local, angajaţii sunt conduşi într-o sală de odihnă, unde trebuie să stea la dispoziţia McDonald's, dar fără să fie" remuneraţi pentru perioada pe care o petrec acolo, a declarat Sindicatul Sinthoresp.
   
Din cauza acestei măsuri, unii angajaţi ajung să fie plătiţi cu mai puţin de 230 de reali (aproximativ 130 de dolari) pe lună, potrivit sindicatului. Salariul minim în Brazilia este 545 de reali (309 dolari).

Director McDonald's Brazilia: Într-o întreprindere cu 40.000 de angajaţi abuzurile sunt posibile
   
Directorul McDonald's pentru Relaţii Publice, Pedro Parizi, a admis că, într-o întreprindere cu 40.000 de angajaţi, abuzurile sunt posibile, dar a dat asigurări că este vorba despre "cazuri excepţionale".
   
"McDonald's tocmai a adoptat diverse măsuri pentru a evita probleme ca aceasta", a declarat Parizi în timpul unei audieri în Senat.
   
McDonald's respinge aceste acuzaţii, într-un comunicat de presă, şi subliniază că lanţul de restaurante a fost una dintre primele întreprinderi care au creat "un sistem biometric elecronic" pentru înregistrarea orelor de muncă în Brazilia, potrivit agenţiei de presă Estado din Sao Paulo.

×

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close