Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord amenință cu un atac nuclear „în inima SUA”: „Vom lansa o lovitură nemiloasă”

Coreea de Nord amenință cu un atac nuclear „în inima SUA”: „Vom lansa o lovitură nemiloasă”

Coreea de Nord amenință cu un atac nuclear „în inima SUA”: „Vom lansa o lovitură nemiloasă”
Sursa foto: Foto: Pixabay
de S.T.    |    26 Iul 2017   •   18:58

Coreea de Nord a ameninţat că va lansa un atac nuclear „în inima Statelor Unite” dacă Washingtonul încearcă să schimbe regimul de la Phenian, a relatat miercuri agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând un anunţ difuzat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, transmite DPA.

Dacă SUA îndrăznesc să schiţeze şi cel mai mic semn că încearcă să înlăture conducerea noastră supremă, vom lansa o lovitură nemiloasă în inima SUA cu puternicul nostru ciocan nuclear, ascuţit şi întărit de-a lungul timpului”, a declarat un purtător de cuvânt al MAE nord-coreean, potrivit KCNA.

Ameninţarea de la Phenian vine ca răspuns la recentele remarci ale şefului Agenţiei centrale de informaţii a SUA (CIA), Mike Pompeo, care a făcut aluzie la o schimbare de regim în Coreea de Nord, menţionează DPA. Mike Pompeo ar fi declarat în cadrul unui forum săptămâna trecută că cel mai bun lucru pe care îl pot face SUA este să „separe capacitatea (nucleară) de persoana care ar putea avea intenţia (nucleară)”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a afirmat că remarcile lui Mike Pompeo „au întrecut limita şi a devenit clar că scopul suprem al administraţiei (preşedintelui american Donald) Trump este schimbarea regimului”.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close