Antena 3 CNN Externe Decizie scandaloasă în Turcia. Zeci de persoane au fost condamnate la închisoare pe viață. Ar fi încercat să-l ucidă pe Erdogan

Decizie scandaloasă în Turcia. Zeci de persoane au fost condamnate la închisoare pe viață. Ar fi încercat să-l ucidă pe Erdogan

Decizie scandaloasă în Turcia. Zeci de persoane au fost condamnate la închisoare pe viață. Ar fi încercat să-l ucidă pe Erdogan
de S.T.    |    04 Oct 2017   •   17:23

Un tribunal turc a condamnat miercuri la închisoare pe viaţă 34 de persoane găsite vinovate pentru tentativă de asasinare a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în timpul puciului eşuat din 15 iulie 2016, relatează AFP şi DPA.

Acesta este cel mai important dintre procesele deschise în Turcia după tentativa de lovitură de stat, soldată cu circa 250 de morţi.

În noaptea de 15 spre 16 iulie 2016, în timp ce puciştii încercau să preia controlul asupra centrelor de putere de la Ankara şi Istanbul, un comando de soldaţi pucişti a luat cu asalt hotelul unde Erdogan îşi petrecea vacanţa alături de familie, în staţiunea Marmaris.

Şeful statului turc plecase cu puţin timp înainte de sosirea militarilor pucişti, potrivit declaraţiilor lui Erdogan. Doi poliţişti care asigurau protecţia preşedintelui turc şi au rămas la hotel au fost ucişi în schimbul de focuri cu puciştii.

În cadrul acestui proces, predicatorul musulman Fethullah Gülen, care trăieşte în exil în SUA de la sfârşitul anilor '90, a fost judecat în absenţă.
 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close