Antena 3 CNN Externe Declaraţiile Papei referitoare la prezervative generează scandal: 11 persoane, arestate la Paris

Declaraţiile Papei referitoare la prezervative generează scandal: 11 persoane, arestate la Paris

Declaraţiile Papei referitoare la prezervative generează scandal: 11 persoane, arestate la Paris
Sursa foto: Papa
23 Mar 2009   •   09:53

Declaraţiile Papei Benedict al XVI-lea continuă să genereze conflicte. Poliţia pariziană a arestat 11 persoane, în urma confruntărilor între susţinătorii şi opozanţii opiniilor Papei Benedict al XVI-lea cu privire la folosirea prezervativelor în Africa, anunţă BBC News.

Tot luni, Papa Benedict al XVI-lea îşi încheie vizita în Africa, după ce a celebrat, duminică, liturghia în faţa unei mulţimi estimate la un milion de oameni.

Suveranul pontif şi-a inaugurat călătoria cu o declaraţie care a provocat o controversă mondială şi chiar un duel verbal în public, la Paris. Papa a respins prezervativele ca mijloc de prevenire a infectării cu virusul HIV, iar reacţiile nu s-au lăsat aşteptate.

Adepţii Papei s-au confruntat cu activiştii care susţin folosirea prezervativelor şi care au organizat un protest în faţa Catedralei Notre Dame. Militanţii s-au întins la porţile catedralei Notre-Dame din Paris, cu manifeste în care Papa era declarat, nici mai mult, nici mai puţin decât un "asasin".

Activiştii au distribuit, chiar în faţa catedralei, mult hulitele prezervative. Noua provocare i-a înfuriat pe catolici, cărora li se alăturaseră militanţi ai extremei drepte. Cele două tabere s-au bombardat reciproc cu lozinci ostile.

Militanţii anti-sida consideră că declaraţia papei i-a insultat pe cei 20 de milioane de seropozitivi din Africa, în timp ce apărătorii suveranului pontif spun că vorbele sale au fost deformate.

Polemica nu a avut, însă, niciun ecou în Africa, unde Papa a fost ovaţionat de mulţimi entuziaste. Potrivit Vaticanului, un milion de oameni au asistat la liturghia celebrată, duminică, într-un cartier sărac din Luanda, capitala Angolei.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: prezervative Vatican
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close