Antena 3 CNN Externe Diaspora Cine va fi tras la răspundere pentru dezastrul votului din diaspora. "Îşi va pierde funcţia"

Cine va fi tras la răspundere pentru dezastrul votului din diaspora. "Îşi va pierde funcţia"

Cine va fi tras la răspundere pentru dezastrul votului din diaspora. "Îşi va pierde funcţia"
de O.P.    |    04 Noi 2014   •   05:56

Ambasadorii şi consulii din ţările în care românii nu au apucat să voteze vor da explicaţii la Ministerul Afacerilor Externe. În plus, premierul Victor Ponta a cerut Biroului Electoral Central să spună ce fel de măsuri sunt necesare pentru ca oamenii care votează în străinătate să nu mai stea cu orele la coadă.

Dacă va fi un singur român care nu va putea să voteze în 16 noimebrie, Titus Corlăţean şi toţi cei implicaţi în procesul electoral vor plăti cu funcţiile, a anunţat Ponta.

Ministrul de Externe Titus Corlăţean spune că principalii vinovati pentru problemele apărute la procesul de vot din străinătate, alaturi de procedura completarii declaraţiilor, au fost reprezentanţii partidelor.

Victor Ponta a dat asigurări că va pune la dispoziţia Ministerului Afacerilor Externe tot ceea ce este nevoie pentru ca activitatea în secţiile de vot din diaspora să poată suplini lipsa lipsa reprezentanţilor partidelor politice, care, legal, ar trebui să fie acolo. Premierul a avertizat chiar că ministrul Titus Corlăţean îşi va pierde funcţia în cazul în care situaţia se va repeta la scrutinul din 16 noiembrie. Mii de români nu au putut vota duminică la alegerile prezidenţiale în mai multe oraşe din Europa.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close