Antena 3 CNN Externe Doi bărbaţi implicaţi în răpirea celor trei jurnalişti români, în 2005, au primit închisoare pe viaţă

Doi bărbaţi implicaţi în răpirea celor trei jurnalişti români, în 2005, au primit închisoare pe viaţă

Doi bărbaţi implicaţi în răpirea celor trei jurnalişti români, în 2005, au primit închisoare pe viaţă
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Sep 2011   •   16:01

Doi bărbaţi implicaţi în răpirea celor trei jurnalişti români, în Irak, în 2005, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă de un tribunal irakian. Cei doi bărbaţi au fost identificaţi cu iniţialele A.A. şi A.Y.

"Curtea a găsit motive convingătoare pentru a lua această decizie, pe baza confesiunilor, a dovezilor şi proiectului (de răpire)", a declarat Curtea Penală Centrală din Irak. Rolul exact al celor doi acuzaţi în răpire nu a fost dezvăluit, informează Mediafax.

 


Marie Jeanne Ion, Sorin Dumitru Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi în martie 2005 şi eliberaţi două zile mai târziu.

În acest caz, Omar Hayssam, un om de afaceri siriano-român, a primit o sentinţă de 20 de ani de închisoare din partea unui tribunal român.



Hayssam a fost condamnat pentru că a comandat răpirea. A fost arestat şi încarcerat în România în mai 2005, fiind eliberat din motive medicale. După un an de la eliberare, a fugit din ţară.

În noiembrie 2010 , preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că Omar Hayssam ispăşeşte o pedeapsă într-o închisoare siriană. România şi Siria au semnat în acea perioadă un tratat de extrădare.
 

×
Subiecte în articol: inchisoare pe viata jurnalisti rapire
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close