Antena 3 CNN Externe Edward Snowden trăieşte sub pază în Rusia, într-o locaţie secretă

Edward Snowden trăieşte sub pază în Rusia, într-o locaţie secretă

Edward Snowden trăieşte sub pază în Rusia, într-o locaţie secretă
de M.T.    |    17 Sep 2013   •   20:26

Edward Snowden, fostul consultant al serviciilor americane de informaţii refugiat în Rusia, trăieşte sub pază, într-o locaţie secretă, dar reuşeşte să călătorească incognito şi aşteaptă vizita familiei sale, afirmă avocatul său într-un interviu televizat şi difuzat parţial luni, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Nu pot să spun nimănui unde locuieşte. Şi aceasta la cererea sa, fiindcă înţelegem că nivelul de periculozitate este foarte ridicat", a spus avocatul Anatoli Kucerena pentru postul de televiziune rus RT.

„Cred că este în cotinuare imposibil de spus sau de «decriptat» unde se află locul său de trai", a adăugat Kucerena.

Avocatul a mai precizat că că securitatea lui Edward Snowden este asigurată de către gărzi de corp „private".

„El se plimbă, poate călători. El călătoreşte pentru că se interesează de istoria noastră", a arătat Kucerena, precizând că „nimeni nu l-a recunoscut pentru moment".

De asemenea, Anatoli Kucerena a confirmat că tatăl, mama şi bunicii lui Edward Snowden intenţionează să-i facă vizite.

Una dintre prezentatoarele postului care a realizat interviul a scris pe Twitter că interviul va fi probabil retransmis, în întregime, pe 23 septembrie.

Snowden nu a mai apărut în public din data de 1 august, când a obţinut azil provizoriu de un an în Rusia, după ce stat peste o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde a sosit pe 23 iunie, venind din Hong Kong.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close