Antena 3 CNN Externe Efectele schimbărilor climatice. Bananele vor înlocui cartofii în statele în curs de dezvoltare

Efectele schimbărilor climatice. Bananele vor înlocui cartofii în statele în curs de dezvoltare

Efectele schimbărilor climatice. Bananele vor înlocui cartofii în statele în curs de dezvoltare
Sursa foto: Foto: ecosalon.com/ /rarefinch.files.wordpress.com
31 Oct 2012   •   09:06

Bananele ar putea înlocui cartofii ca aliment de bază în multe dintre statele în curs de dezvoltare. Această modificare ar putea surveni ca urmare a schimbărilor climatice, arată BBC News.

Potrivit cercetătorilor, încălzirea climatică ar putea transforma bananele într-un aliment de bază pentru milioane de oameni. Oamenii vor fi nevoiţi să se adapteze unor meniuri noi, în timp ce culturile tradiţionale vor întâmpina din ce în ce mai multe probleme.

Acestea informaţii au fost făcute publice după ce Comitetul pentru Securitate Alimentară din cadrul Naţiunilor Unite a solicitat un studiu despre efectele schimbărilor climatice asupra a 22 dintre cele mai importante mărfuri din agricultură.

Studiul a arătat că cele mai importante trei culturi din lume din punctul de vedere al caloriilor pe care le furnizează – porumbul, orezul şi grâul – vor scădea semnificativ în statele în curs de dezvoltare.

Culturile de cartof vor avea şi ele de suferit din cauza creşterii temperaturilor şi a schimbărilor climatice.

Autorii studiului sunt de părere că, odată cu schimbările climatice, va fi posibilă şi cultivarea bananelor în zone mai înalte, regiuni în care acum este cultivat cartoful.

Deşi bananele au anumiţi factori de limitare în ceea ce priveşte cultivarea, doctorul Philip Thorton este de părere că acestea ar putea înlocui cartoful în anumite regiuni.




 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close