Antena 3 CNN Externe Germania nu mai are încredere în SUA şi se declară circumspectă în privinţa unui acord de interzicere a spionajului reciproc

Germania nu mai are încredere în SUA şi se declară circumspectă în privinţa unui acord de interzicere a spionajului reciproc

Germania nu mai are încredere în SUA şi se declară circumspectă în privinţa unui acord de interzicere a spionajului reciproc
Sursa foto: Foto: Reuters
14 Ian 2014   •   15:15

Germania se declară circumspectă în ceea ce priveşte acordul cu Statele Unite asupra interzicerii spionajului reciproc, relevă presa germană, citând surse din cadrul serviciilor speciale de informaţii, preluate şi de AFP.

"Nu obţinem nimic", a mărturisit în ediţia de marţi a cotidianului Süddeutsche Zeitung(SZ) o sursă din cadrul serviciilor germane de informaţii (BND), sub protecţia anonimatului, care participă la negocierile dintre Berlin şi Washington.
Ultimele discuţii la nivel înalt din cercurile de spionaj sunt generate de dezvăluirile făcute de fostul colaborator al NSA, Edward Snowden, referitoare la programul masiv de interceptare ce a vizat Germania şi statele europene.

Potrivit aceleiaşi surse, delegaţia germană este atât de supărarată pe această situaţie încât un oficial cu rang înalt a afirmat: "Americanii ne-au minţit!".

Publicaţiile germane transmit că delegaţia americană prezentă la negocieri refuză, de exemplu, să precizeze data exactă de la care a început interceptarea telefonulului mobil al cancelarului Angela Merkel şi ce alţi oficiali germani au fost sau sunt încă supravegheaţi.

×
Subiecte în articol: germania, berlin Edward Snowden NSA
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close