Antena 3 CNN Externe Hackerii europeni dau în judecată guvernul german în frunte cu Angela Merkel

Hackerii europeni dau în judecată guvernul german în frunte cu Angela Merkel

Hackerii europeni dau în judecată guvernul german în frunte cu Angela Merkel
03 Feb 2014   •   17:24

Cea mai mare asociaţie a hackerilor europeni a depus o plângere penală formulată împotriva guvernului german, pe care îl acuză că a acordat sprijinit agenţiile de spionaj străine, NSA şi GCHQ. Potrivit acestei plângeri, administraţia de la Berlin a încălcat dreptul la viaţa privată a cetăţenilor săi. Semnatarii sesizării spun că dovezile din acest caz sunt dezvăluirile lui Edward Snowden.

The Choas Computer Club (CCC), în cooperare cu Liga Internaţională a Drepturilor Omului (LIDO) au completat plângerea şi au înaintat-o, luni, Procuraturii Generale Federale germane.

"Noi îi acuzăm pe agenţii secreţi americani, britanici şi germani, pe şefii direcţi ai acestora, totodată chemăm în culpă Ministerul de Interne german, şi pe Cancelarul Germaniei, pentru acţiuni de spionaj ilegale şi interzise, pentru sprijinirea şi încurajarea acetor practici. Considerăm că dreptul la intimitate a cetăţenilor germani a fost încălcat flagrant, iar obstrucţionarea justiţiei a fost evidentă prin supraveherea telecomunicaţiilor efectuată de NSA şi GCHQ.", se arată într-un comunicat oficial al grupului de hackeri.

CCC solicită ca Edward Snowden să fie invitat să depună mărturie din postura de martor, să îi fie asigurată "pe deplin siguranţa" în timpul procesului şi "protecţia totală împotriva unei extrădări în SUA"

Purtătorul de cuvânt al Cancelariei Germane, Steffen Seibert, a refuzat să comenteze pe marginea acestei informaţii şi a precizat pentru AP că "în Germania, oricine poate depune o plângere penală"

×
Subiecte în articol: Edward Snowden NSA
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close