Antena 3 CNN Externe Imagini șocante de la Paris! Arcul de Triumf, vandalizat de protestatari

Imagini șocante de la Paris! Arcul de Triumf, vandalizat de protestatari

Imagini șocante de la Paris! Arcul de Triumf, vandalizat de protestatari
Sursa foto: foto- captură Antena 3
03 Dec 2018   •   19:25

Scene șocante la Paris în acest weekend. În timp ce românii sărbătoreau Ziua Națională a României, în capitala Franței se petreceau proteste extrem de violente. 

Radu Tudor a prezentat la emisiunea „Punctul de Întâlnire” imagini din interiorul Arcului de Triumf. Protestatarii au pătruns în clădirea Arcului de Triumf de la Paris și au distrus o statuetă de patrimoniu național, au mâzgălit pereții cu vopsea, cu graffiti și au scris în exteriorul Arcului de Triumf cu vopsea tot felul de mesaje. 

Citiți și Haos în centrul Parisului, din cauza protestelor. Zeci de oameni au fost reținuți 

„Această imagine a cutremurat întreaga lume. Circulă pe toate paginile de internet, toate ziarele, toate televiziunile au prezentat-o. Este expresia victoriei vandalismului asupra tradiției și istoriei. Dacă la Paris astfel de lucruri capătă forme aberante, cred că trebuie să ne punem foarte serios întrebarea până unde se poate merge cu un protest. Distrugerea Patrimoniului, distrugerea simbolurilor, lovirea unor persoane nevinovate, transformarea unui oraș în stare de asediu.. chestiunile acestea nu cred că pot fi tolerate într-o țară din Uniunea Europeană care se bazează pe legalitate”, a spus Radu Tudor. 

Protestele "vestelor galbene", numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au fost determinate de anunţul guvernului francez privind scumpirea carburanţilor.

Conform datelor oficiale, sâmbăta trecută, aproape 290.000 de persoane au manifestat în 2.034 de adunări în toată ţara. Mişcarea a fost marcată de decesul unei manifestante, lovită de o şoferiţă la un baraj în Savoia. Un număr de 409 persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor, din care 14 grav, inclusiv din rândul forţelor de ordine, iar 282 au fost arestate.

Executivul francez a aprobat o majorare a taxelor pentru carburanţi de 7,6 eurocenţi pe litru pentru motorină şi de 3,9 eurocenţi pentru benzină, pentru a reduce utilizarea autovehiculelor poluante şi a promova energia curată.

Citiți și Reuniune de urgenţă convocată de Macron în urma violenţelor din Paris. Ministrul de Interne invocă posibilitatea instaurării stării de urgenţă

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close